Kalėdinį labdaros renginį tradiciškai organizavo Vakarų Lietuvos žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacija bei Lietuvos karinės jūrų pajėgos.
Į žuvienę buvo sudėta per 50 kilogramų menkių, per 70 kilogramų bulvių. Žvejai pasirūpino žuvimis ir kitais produktais, o kariškiai pagamino skanius patiekalus.
„Svarbiausia - išlaikyti tradiciją ir vėl sukviesti klaipėdiečius pasibičiuliauti prieš didžiąsias šventes“, - sako konfederacijos vadovas Algirdas Aušra.
Ši tradicija gimė prieš vienuolika metų, kai Klaipėdoje prieškalėdiniu metu nebuvo jokių renginių miesto bendruomenei. A.Aušra pasitarė su Lietuvos karinių jūrų pajėgų vadovais ir besibaigiant 2002-iesiems sukvietė klaipėdiečius į pirmąją šventę. Nuo to laiko išdalinta per 10 tūkst. karšto maisto porcijų.
Ankstesniais metais sriubos ir košės likdavo, su karštais termosais kariškiai išvažiuodavo į senelių globos ar nakvynės namus. Šįmet į Teatro aišktę susirinko nemažai žmonių ir visos gėrybės buvo išdalintos per valandą.
Moterys ne kartą bandė sužinoti receptą, kaip išvirti tokią skanią košę, bet kariškiai savo virtuvės paslapčių neatskleidžia.
Į Teatro aikštę visuomet užsuka Karinių jūrų pajėgų kapelionas. Ir šįmet kapelionas Remigijus Montsvilas palaimino maistą prieš pradedant jį dalinti, noriai bendravo su susirinkusiais.