Mugės rengėjai ragina pirkti iš kaimyno

Ką veikia Pilaitės daugiabučių gyventojai, grįžę namo po darbo? Pasirodo, mezga vaikiškas kojinaites, kuria atvirukus, karoliukais puošia riešines ar iš medžio drožinėja statulėles.

Robertas Tomaševskis gyvūnų figūras pjausto namuose. Gyvūnai turi išimamą raudoną širdį. „Tai dviem žmonėms padės rasti bendrą kalbą“, – sakė Robertas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Robertas Tomaševskis gyvūnų figūras pjausto namuose. Gyvūnai turi išimamą raudoną širdį. „Tai dviem žmonėms padės rasti bendrą kalbą“, – sakė Robertas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Dec 22, 2013, 8:59 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 5:43 PM

Vilniaus Pilaitės rajone gyvenantys žmonės savo pagamintus daiktus prieš šventes pardavinėja specialiai surengtoje mugėje prekybos centre „Pupa“.

Šie daiktai pažymėti specialiu sraigės ženkliuku „Sukurta Pilaitėje“.

Mugę, kurios metu Pilaitės gyventojai gali parodyti ir parduoti savo darbus, surengė kūrybinės dirbtuvės „Beepart“.

Skatina bendruomeniškumą

Tokia neįprasta Pilaitės bendruomenės mugė buvo surengta pirmą kartą.

Joje dalyvauja tik Pilaitės bendruomenės amatininkai ir namų verslininkai, o pirkėjams suteikta išskirtinė galimybė įsigyti dovaną iš savo kaimyno.

„Tokia mugė skatina žmones kurti, ką nors daryti ir parodyti savo kūrinius kitiems. Mamos augina vaikus, todėl turėdamos laisvo laiko gali kuo nors užsiimti, o vėliau parduoti.

Beje, norime skatinti bendruomeniškumą ir raginame pirkti iš kaimyno. Todėl ir mūsų šūkis „Paremk kaimyną!“, – pasakojo viena mugės organizatorių Rūta Udraitė-Mikalauskienė.

Domina praktiški daiktai

Mugėje dalyvaujanti trijų vaikų motina Ieva atsinešė daugybę namuose pagamintų daiktų – auskarų, apyrankių, megztų vaikiškų batukų. Visų daiktų kaina – apie keliasdešimt litų.

„Man tai kaip psichoterapija. Nors prižiūrint vaikus laiko lieka mažai, tačiau mėgstu prisėsti vakarais ir užsiimti rankdarbiais. Dažniausiai savo padarytus darbus dovanoju draugams ir giminaičiams įvairiomis progomis“, – pasakojo rankdarbiais prekiaujanti Ieva.

Mugėje buvo ir daug namų verslu užsiimančių žmonių. Namuose galima gaminti muilą, velti veltinius batus, pjauti fanerines gyvūnų figūras. Labai daug darbų – įvairūs mezginiai.

Viena mezginius pardavinėjusių vilniečių – penkiolikametė Gabrielė. Mergaitė mezga grįžusi iš mokyklos. Tarp jos darbų – šiltos vilnonės kepurės, pirštinės, kojinės, karoliukais siuvinėtos riešinės. Jų nuperkama daugiausia.

„Darbus parduodu už 20–40 litų. Prieš šventes žmonės domisi praktiškais mezginiais, todėl jau daug pardavėme. Aš ir pati per šventes dovanoju savo rankų darbo dovanas“, – pasakojo kartu su savo motina mezganti Gabrielė.

Mugė veiks iki Kūčių

Tokia kaimynų rankdarbių mugė Vilniuje surengta pirmą kartą. Į ją užsiregistravo 15 rankdarbiais užsiimančių žmonių.

Projekto organizatoriai viliasi, kad kitais metais pavyks pritraukti daugiau žmonių.

Taip pat norima, kad į namų verslu užsiimančius žmones dėmesį atkreiptų ir kituose rajonuose gyvenantys vilniečiai.

Mugė veiks nuo 10 iki 21 valandos iki gruodžio 23 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.