Kalėdoms – dūmų detektoriai

Praėjusią savaitę nešini kalėdiniais lauknešėliais kasdien po pusšimtį vienišų žmonių visose seniūnijose aplankė Alytaus rajono savivaldybės vadovai su ugniagesiais.

Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

2013-12-23 07:46, atnaujinta 2018-02-19 17:35

Pocelonių kaimo gyventoja Genė Marcinkevičienė nustebo savo kieme išvydusi būrį ugniagesių ir puolė teisintis, kad jos name krosnis ir kaminas sutvarkyti, rašo „Lietuvos rytas".

Moterį nuramino meras Algirdas Vrubliauskas. Jis pasakė, jog kartu su ugniagesiais atvežė jai Kalėdų dovanų.

Rajono ir apskrities priešgaisrinės apsaugos darbuotojai nedelsdami ištraukė autonominį dūmų detektorių ir jį pritvirtino prie lubų poceloniškės miegamajame.

Šis daviklis čaižiu garsu perspėja ir net prikelia iš miego, jei namie pasklinda dūmai ir gyventojams iškyla pavojus.

Vienišą moterį sujaudino ši ir kitos atvežtos dovanos – kalėdaičiai, kučiūkai, saldumynai, konservuoti maisto produktai ir kitos gėrybės Kūčių bei Kalėdų stalui.

Ypač moterį nudžiugino galimybė pabendrauti, tad kvietė svečius ilgiau pabūti, rodė jiems savo kūrinius – dailiai išsiuvinėtus paveikslus.

Dūmų daviklis tapo labai vertinga dovana ir daugiškiui Stanislovui Prakapui, nes gaisro pavojų jis jau yra pajutęs – prieš kelerius metus buvo užsidegusi troba.

„Ne vienas Daugų seniūnijos gyventojas prašė tokių daviklių, jeigu tik atsirastų galimybė juos sumontuoti. Patys žadėjo ir sumokėti. O dabar visi pagyvenę vieniši žmonės juos gavo dovanų“, – kartu su savo seniūnijos žmonėmis džiaugėsi seniūnas Vydas Raudonis.

Kalėdinės akcijos „Pradžiuginkime vienišus žmones“ metu savivaldybės, seniūnijų, priešgaisrinės apsaugos vadovai aplankė 271 gyventoją, kurie neturi vaikų ir artimųjų, todėl ypač skaudžiai prieš didžiąsias šventes pajunta slegiančią vienatvės naštą.

Dovanoms pinigų aukojo savivaldybės vadovai ir kiti darbuotojai, skyrė socialinės paramos skyrius, kartu su ugniagesiais parengė projektą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.