Kalėdinį Birštoną džiugina rusai, tačiau nuotaiką gadina šilti orai

Porą artimiausių savaičių į Birštoną galima važiuoti tik pasivaikščioti

Metų pabaigoje daugiausia klientų atvyksta iš Vokietijos ir Rusijos. Jie poilsį Birštone užsisako iš anksto - prieš 4-6 mėnesius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Metų pabaigoje daugiausia klientų atvyksta iš Vokietijos ir Rusijos. Jie poilsį Birštone užsisako iš anksto - prieš 4-6 mėnesius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Dec 24, 2013, 7:58 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 5:08 PM

Birštoniečiai apgailestauja tik dėl to, kad vienu svarbiausių traukos taškų tapusioje kurorto slidinėjimo trasoje tvyro ramybė.

„Šiemet slidinėjimo trasa tikrai neveiks“, - įsitikinęs ją prižiūrinčios įmonės Birštono miesto tvarkymo tarnyba direktorius Algirdas Kederys.

Pasak jo, dirbtinį sniegą galima berti tuomet, kai oro temperatūra net dieną nenukrenta žemiau 6-8 laipsnių šalčio padalos, o tokie šalčiai Lietuvai artimiausiu metu negresia.

A.Kederio ši situacija nestebina - ne kartą yra buvę, kad trasos slidininkams iki metų sandūros nepavyko parengti. Porą kartų ji veikė šventiniu laiku, tačiau vėliau sniegas vis vien nutirpo.

Sanatorijų klientų planų neįprastai aukšta oro temperatūra nepakeitė - maždaug dvi savaites rasti vietą nakvynei bus sunku.

„Iki kitų metų sausio 6-osios laisvų vietų visiškai neturime“, - pranešė „Versmės“ sanatorijos direktorius Antanas Danys.

Pasak jo, pernai tuo pačiu metu svečiai taip pat buvo labai aktyvūs, o vidutinis metų sanatorijos vietų užimtumas 2013-aisiais sieks 78 procentus. Sanatorijos vadovo nuomone, tai labai neblogas rezultatas. Maždaug pusė poilsiautojų - užsieniečiai.

Metų pabaigoje daugiausia klientų atvyksta iš Vokietijos ir Rusijos. Jie poilsį Birštone užsisako iš anksto - prieš 4-6 mėnesius. Lietuvių pasirinkimas būna labiau stichiškas.

„Užimtumo rezultatais esame patenkinti, tačiau neturime su kuo lyginti - veiklą pradėjome tik vasarą“, - pasakojo „Eglės“ sanatorijos rinkodaros direktorius Edgaras Briedys.

Švenčių dienomis laisvų vietų beveik nebeliko ir šioje sanatorijoje, itin daug svečių bus iš Vokietijos ir Rusijoje. Gerokai mažiau atvyks latvių, lenkų.

„Eglės“ sanatorijos vadovai rengia Naujųjų metų sutikimo vakarą, tačiau jokių kitų specialių programų klientams nesiūlys.

„Jeigu žmogus pageidauja aktyvių pramogų, gali nuvažiuoti į Kauną, o pas mus visas dėmesys sutelktas poilsiui“, - aiškino E.Briedys.

Kiekvieną šeštadienį iki Trijų karalių Birštono centre, J.Basanavičiaus aikštėje vyks kalėdinė mugė, o kiekvieną savaitgalį Nemuno krantinėje ties „Tulpės“ sanatorija bus galima grožėtis šviesų šokiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.