Tarpušvenčiu Kaune nebus renkamas mokestis už automobilių stovėjimą

Visu šventiniu laikotarpiu kauniečiai ir miesto svečiai automobilius apmokestintose zonose galės palikti už tai nieko nemokėdami. Šiam projektui pritarė pirmadienį posėdžiavusi Kauno savivaldybės taryba.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2013-12-24 09:45, atnaujinta 2018-02-19 17:14

Rinkliava už automobilių stovėjimą iš miesto gyventojų bei svečių nebus renkama 3 darbo dienas: gruodžio 27, 30 ir 31-ąją. Ši iniciatyva miestui kainuos apie 27 tūkst. litų, tokia suma apytiksliai surenkama per 3 darbo dienas.

Šį pasiūlymą svarstant Kauno tarybai, sulaukta prašymų, jog pinigus renkančios savivaldybės įmonės „Automobilių stovėjimo aikštelės“ atstovas pasiaiškintų, kur ir kaip buvo panaudoti praėjusias metais nelegaliai rinkti pinigai.

Nors politikai pernai taip pat nusprendė nerinkti pinigų už automobilių stovėjimą tarpušvenčiu, kai kurie „Automobilių stovėjimo aikštelių“ automatai nebuvo išjungti. Nežinodami apie Kauno politikų malonę miesto svečiai automatus „maitino“ pinigais, nors to daryti neprivalėjo.

Opozicijos atstovai taip ir nesulaukė paaiškinimų, kiek pinigų nelegaliai buvo surinkta, esą jiems buvo pateikti netikslūs apskaičiavimai. Pirmadienį paaiškėjo, jog už nelegalią rinklią pernai niekas taip ir nebuvo nubaustas.

Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus atstovai patikino, kad visi parkavimo automatai tarpušvenčiu bus išjungti. „Automobilių stovėjimo aikštelių“ vadovai įpareigoti susisiekti su mobiliojo ryšio operatoriais, kad jie šiuo laikotarpiu nepriimtų mokėjimų už automobilių stovėjimą, vykdomų trumposiomis žinutėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.