Gerumas Kauno rotušėje - sergantiems gabiems vaikams paaukota 18,6 tūkst. litų

Kaune tęsiama graži ir prasminga tradicija — antrąją Kalėdų dieną miesto Rotušėje rengti labdaros vakarą.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2013-12-26 23:14, atnaujinta 2018-02-19 16:45

Ketvirtadienį 24 kartą vykusio renginio metu gausiai susirinkę geraširdžiai žmonės turėjo vieną bendrą tikslą – padėti sunkiai sergantiems gabiems vaikams.

Pinigus Kauno verslininkai ir fiziniai asmenys aukoti pradėjo gruodžio pradžioje. Iki Kalėdų buvo surinkta 116 tūkst. litų. Renginio metu paaukota dar 18 tūkst. 600 litų.

Trečdalis šių sumos surinkta Rotušės Baltojoje salėje vykusio meno darbų aukciono, kurį vedė aktorius Andrius Žiurauskas, metu. Dar 5 850 litų. litų, pagal 5 metus galiojančią labdaros vakaro tradiciją, buvo paaukoti simboliškai perkant seną Rotušės laikrodį. Šis laikrodis kasmet išnešamas aukcionui besibaigiant. Kiekvienas panorėjęs atveria piniginę ir kiek gali paaukoja.

Po to laikrodis išnešamas iki kitų metų aukciono. Dar per 6 tūkst. litų vakaro metu paaukoti į aukų dėžutę.

„Visos paaukotos lėšos -134 tūkst. 600 litų bus skirti judėjimo, klausos negalią ar ortopedinių problemų turintiems sportuojantiems ir kuriantiems mažiesiems kauniečiams. Jiems bus perkami klausos aparatai, insulino pompų, funkcinės slaugos lovos, modernūs kojų įtvarai ir kiti būtini daiktai“, - kalbėjo Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Miesto vadovas tikisi, kad iki šių metų pabaigos labdaros idėją parems dar ne vienas kaunietis ir miesto įmonė, todėl bendra suma turėtų gerokai išaugti.

Susirinkusieji į Kauno rotušę ne tik aukojo, bet ir klausėsi dainininko Stasio Povilaičio atliekamų dainų, stebėjo jaunųjų artistų pasirodymus.

Mažojoje Rotušės salėje buvo surengtos vaišės, po kurių vyko šokiai. Susirinkusiems staigmena tapo į Rotušę atvykęs Kalėdų senelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.