A.Butkevičiaus atostogos Dubajuje gali baigtis nemalonumais

Premjeras ir Seimo narys Algirdas Butkevičius kalėdinėms atostogoms išvyko į Jungtinius Arabų Emyratus be Seimo valdybos žinios. Išvykdami už Europos Sąjungos ribų, net ir tais atvejais, kai nevyksta Seimo posėdžiai, politikai turi informuoti parlamento vadovybę.

Premjeras A.Butkevičius užsienyje šiemet atostogauja jau trečią kartą.<br>Asmeninė nuotrauka
Premjeras A.Butkevičius užsienyje šiemet atostogauja jau trečią kartą.<br>Asmeninė nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Dec 27, 2013, 11:40 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 4:40 PM

Tai, kad A.Butkevičius atostogoms pasirinko Dubajų naujienų agentūrai BNS penktadienį patvirtino premjero patarėja Rita Grumadaitė. Atostogos truks dešimt dienų. Į Lietuvą A.Butkevičius su žmona Janina grįš sausio 6 dieną.

Įdomu tai, kad Vyriausybė prieš kelias dienas slėpė premjero atostogų vietą. Kur atostogaus, žurnalistams neskelbė ir pats A.Butkevičius.

Tai buvo aiškinama tuo, kad premjeras atostogauti vyko be apsaugos. Jo atostogų vietą buvo žadama paskelbti A.Butkevičiui grįžus į Lietuvą.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, portalo lrytas.lt paklausta, ar Seimo valdyba leido A.Butkevičiui išvykti iš Lietuvos, teigė, kad valdybos sprendimas nebūtinas tais atvejais, kai atostogauti važiuojama į vieną iš Europos Sąjungos valstybių.

Leidimo A.Butkevičiui išvykti į Dubajų penktadienį Seimo informacinėje duomenų bazėje nebuvo. 

Už šios tvarkos pažeidimus Seimo nariai nėra griežtai baudžiami. Paprastai jiems tik pagrūmojama pirštu.

BNS žiniomis, tuo pačiu reisu į Dubajų penktadienį skrido ir partijos „Tvarka ir teisingumas“ vadovas europarlamentaras Rolandas Paksas su žmona Laima bei Europos Sąjungos ambasadorius Maskvoje Vygaudas Ušackas.

Paklaustas, ar kelionės maršrutas tiesiog sutapo, ar į Jungtinius Emyratus ilsėtis išvyko drauge su premjeru, V.Ušackas teigė Vyriausybės vadovą A.Butkevičių lėktuve susitikęs netikėtai.

„Malonu buvo netikėtai sutikti premjerą „Small Planet“ (užsakomųjų oro linijų bendrovės. – BNS) lėktuve ir palinkėti jam ir jo šeimai laimingų Naujųjų metų“, – atsakyme BNS nurodė V.Ušackas.

Lapkričio mėnesį Dubajuje taip pat atostogavo Seimo socialdemokratas Bronius Bradauskas. Jis Seimo valdybos leidimą gavo.

Premjeras A.Butkevičius užsienyje šiemet atostogauja jau trečią kartą. Prieš tai jis vyko į Graikiją ir Ispaniją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.