Prezidentė gyrė ne ministrus, o vairuotojus ir valytojas

Lietuvai pirmininkaujant Europos Sąjungos Tarybai daugiausia padėkos nusipelno tie, kas nebuvo dėmesio centre – bemieges naktis dirbę diplomatai ir valdininkai, vairuotojai ir valytojai, pabrėžė prezidentė Dalia Grybauskaitė. Tuo tarpu politikai prezidentės dėmesio nesulaukė.

Pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai uždarymo renginys.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai uždarymo renginys.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Dec 30, 2013, 4:04 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 4:00 PM

Simbolinė pirmininkavimo pabaigos ceremonija pirmadienį vyko Vilniaus universiteto naujojoje bibliotekoje.

Prezidentė D.Grybauskaitė džiaugėsi, kad Lietuvos pirmininkavimas praėjo sėkmingai, jį teigiamai įvertino Briuselis ir kitų Europos Sąjungos valstybių atstovai. Šalies vadovė pabrėžė, kad pirmininkauti pradėjome praėjus nedaug laiko po Seimo rinkimų, kai į Vyriausybę dirbti atėjo ir mažai patirties turintys ministrai.

Todėl labiausiai ji dėkojo paprastiems valdininkams, kurie padarė didžiąją dalį darbo. Prezidentės dekretu, simboliniais ženkliukais ar padėkomis bus apdovanota daugiau kaip tūkstantis žmonių. Savo kalboje prezidentė net padėkojo vairuotojams ir valytojoms.

„Būnant finansų ministre Algirdo Brazausko Vyriausybėje, teko spręsti, kada Lietuva pirmininkaus. Tai buvo 2003, rodos, metais. Kai mums buvo pateiktos trys datos, aš kaip finansų ministrė, ir mane finansų ministras supras, stengiausi nustumti šią datą kuo toliau. Nes žinojau, kad tai bus brangi ir be galo daug pasiruošimo reikalaujanti procedūra. Niekada netikėjau, kad nusistūmiau sau ant pečių“, - juokavo prezidentė.

Besibaigiančius metus D.Grybauskaitė vertino gerai.

„Mes pasiekėme didelių laimėjimų. Iš principo didelių klaidų nebuvo padaryta ir tai džiugina. Turint galvoja, kad Vyriausybė buvo nauja. Mūsų valstybės tarnyba parodė, kad sugeba dirbti bet kokiomis sąlygomis, netgi po rinkimų. Pasitikėjimas, kurį mums suteikė Europa buvo pilnai panaudotas. Pasiekėme netgi daugiau, nei iš mūsų buvo tikėtasi“, - kalbėjo D.Grybauskaitė.

Tuo tarpu Užsienio reikalų ministerijos darbuotojai visiems padėkojo savo sukurta daina, atlikta pagal legendinės grupės „ABBA“ melodiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.