Iškentęs pažeminimą, M.Karbauskis bus įleistas į Rusiją

Draudimas įvažiuoti į Rusijos Federaciją iki 2015 lapkričio 23-iosios pagal 26 straipsnio 4 punktą – du ir daugiau administracinių pažeidimų per pastaruosius trejus metus. Tokių punktu vadovaujantis M.Karbauskiui uždrausta įvažiuoti į Rusiją.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Feb 2, 2014, 10:00 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 7:51 PM

„Aš jau vienuolika valandų būdrauju prie pasų kontrolės punkto. Nemiega ir pareigūnai, nors jie turi šiltą kabinetą ir poilsio kambarį. Vis dėlto kai kurie išeina kažkur pamiegoti.

Pagrindinis žmogus, tokia visai maloni moteris, visą laiką kažką darė kabinete.

Ketvirtą ryto nuėjau pas ją aiškintis, kuo aš kaltinamas, ir ji kažkam paskambino. Paskambino ketvirtą ryto ir iškart gavo atsakymą dėl „lietuvio“. Visi draugiški, bet su nusikaltėliais bendrauti nemalonu. Greičiau išsiųstų“, - savo „Facebook“ paskyroje rašo M.Karbauskis. 

Draudimas įvažiuoti į Rusijos Federaciją iki 2015 lapkričio 23-iosios pagal 26 straipsnio 4 punktą – du ir daugiau administracinių pažeidimų per pastaruosius trejus metus. Tokių punktu vadovaujantis M.Karbauskiui uždrausta įvažiuoti į Rusiją.

„Kaip suprantu, net ir sumokėta bauda draudimui įtakos neturi. Aš penkis kartus šiemet po tris šimtus rublių mokėjau. Ir dar kai registravau savo gyvenamąją vietą paaiškėjo, kad aš kasmet nepasižymėdavau Migracijos tarnyboje. Ir tai taip pat yra administracinis pažeidimas. Ir dar tie penki kartai po tris šimtus rublių. Už kokius pažeidimus manęs neįleidžia, nesako. Štai ir tenka spėlioti“, - karščiavosi M.Karbauskis.

Lietuvio dokumentai buvo atimti, o jis pats turėtų sekmadienį būti įsodintas į lėktuvą ir išsiųstas iš Rusijos, kur tik nori.

V.Majakovskio teatras savo oficialiame tinklalapyje patvirtino, kad M.Karbauskis tikrai neįleidžiamas į Rusiją.

„Man pranešė, kad Rusijoje iki 2015 metų pabaigos gyventi nebegalėsiu. Rado kažkokias dvi neapmokėtas baudas. Kažkaip to galima buvo tikėtis“, - savo „Facebook“ profilyje rašė M.Karbauskis.

„Aš policijos duomenų bazėje neradau baudų. Gal už automobilio stovėjimą? Automobilį statau mokamoje aikštelėje prie teatro. Jau tiek ten esu sumokėjęs. Kas yra ten buvęs, žino, kas ten dedasi“, - piktinosi M.Karbauskis.

Rusijos žiniasklaida piktinosi valdininkų sprendimu uždrausti M.Karbauskiui gyventi Rusijoje.

"Tokio buko biurokratinio poelgio Rusija nematė nei sovietiniais, nei carų laikais. Tai idiotizmas, mūsų valdininkai yra nusikaltėliai, žudantys savo tėvynės kultūrą", - jausmingai piktinamasi viename rusiškų portalų.

Vasario 3 dieną M.Karbauskis turėjo dalyvauti savo spektaklio "Kantas" pagal Mariaus Ivaškevičiaus pjesę premjeriniame spektaklyje.

Portalo lrytas.lt žiniomis, sekmadienį V.Majakovskio teatro direktoriui Leonidui Ošarinui pagaliau pavyko pasiekti, kad M.Karbauskis nors šįkart būtų įleistas į Rusiją. Migracijos tarnyba sutiko įleisti M.Karbauskį, kai už jį asmeniškai laidavo teatro vadovybė.

Teatro direktorius L.Ošarinas patikino Rusijos pareigūnus, kad R.Karbauskis laikysis Rusijos įstatymų, nuolat pasižymės Migracijos tarnyboje.

Lietuvis režisierius grįžo į Lietuvą, nesulaukęs jam palankaus sprendimo. Vėl skristi į Maskvą jis ketina kitą savaitę.

M.Karbauskis gerai žinomas Rusijoje tarp teatro mėgėjų. Maskvos publika aukštai įvertino jo pastatytus spektaklius: "Talentai ir gerbėjai", "Ponas Puntila ir jo tarnas Matis", "Kantas".

Lietuvis yra pelnęs aukščiausius Rusijos teatro įvertinimus - K.Stanislavskio, "Auksinės kaukės", "Turandot" premijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.