N.Puteikis algos perviršį atidavė daugiavaikėms motinoms

Nors Seimo narių atlyginimas po Konstitucinio teismo sprendimo padidėjo,

Nors Seimo narių atlyginimas po Konstitucinio teismo sprendimo padidėjo, klaipėdietis N.Puteikis šeimai parneša tiek pat, kiek ir anksčiau.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Nors Seimo narių atlyginimas po Konstitucinio teismo sprendimo padidėjo, klaipėdietis N.Puteikis šeimai parneša tiek pat, kiek ir anksčiau.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

2014-02-03 15:46, atnaujinta 2018-02-16 18:35

Pasak N.Puteikio, jam nepriimtinas skandalingas turtinę nelygybę didinantis sprendimas dėl Seimo narių atlyginimų sugrąžinimo į ankstesnį lygį, kol kenčia kiti.

„Atsisakau Seimo nario algos perviršio, kurį „grietinėlei“ padovanojo Konstitucijos Teismas ir seimas.

Po skandalingo turtinę nelygybę didinančio Konstitucinio teismo sprendimo ir Seimo atliktų manipuliacijų, kuriomis daugiausiai uždirbančiai valdiškai „grietinėlei“ dar labiau padidintos algos, mano kaip Seimo nario atlyginimas atskaičius mokesčius lyginant 2013 ir 2014 metus yra plius 1497,79 lt.“, N.Puteikis paskelbė socialiniuose tinkluose.

Jis jau apmokėjo dvi sąskaitas už autobusus, kuriais daugiavaikės motinos iš visos Lietuvos važiavo į Seimą ginti savo valstybinių pensijų. Penkis ir šešis vaikus išauginusioms motinoms per krizę jos nebuvo pradėtos mokėti.

Moterys iš visos Lietuvos kelis kartus važiavo į Vilnių, Seimo balkone laukdavo joms svarbaus klausimo nagrinėjimo, bet jis vis buvo atidėliojamas.

„Agitavau seime - nesididinkime algų, pradėkime mokėti valstybines pensijas daugiavaikėms. Tačiau man atšaudavo - nėra pinigų. Kiek tas moteris galima apgaudinėti ir kankinti? Nusprendžiau, kad savo kalbas reikia priartinti prie darbų. Jau apmokėjau sąskaitas draugijai „Motulės delnuose“ už keliones dviem autobusais į Vilnių - 1500 ir 1700 litų. Kitą mėnesį dar apmokėsiu 1800 litų už trečią kelionę, o vėliau visą skirtumą algos gavimo dieną grąžinsiu į biudžetą“, - sakė N.Puteikis.

Jis džiaugėsi, kad daugiavaikių vizitai į Seimą nebuvo beprasmiai: „mums pavyko pasiekti, kad pensijų užšaldymas nebus pratęstas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.