Liga sujaukė V.Adamkaus planus

Prezidento Valdo Adamkaus svajonė vasario mėnesį pailsėti šiltuose Bahamose neišsipildė. Gydytojai jo nesutiko išleisti į Karibų jūroje esantį salyną, kur žiemą savo viloje atostogauja prezidento draugas, Amerikos lietuvis Juozas Kazickas.

Prezidentui V.Adamkui teko atidėti planus pailsėti Bahamose.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Prezidentui V.Adamkui teko atidėti planus pailsėti Bahamose.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Feb 4, 2014, 6:00 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:21 PM

V.Adamkus portalui lrytas.lt teigė, kad jo sveikata dar nėra tokia gera, kad jį būtų galima be gydytojų priežiūros išleisti ilgai kelionei.

„Praėjusią savaitę man turėjo daryti paskutines gydymo procedūras, tačiau man kraujas sumaištavo, todėl jie gydymą laikinai nutraukė, iki šiandien atidėjo. Aš tik ką grįžau iš ligoninės. Gydytojai atstatė kraują, sulašino vaistų. Dabar iki kito antradienio lauks rezultatų“, - antradienio vakarą pasakojo su onkologine liga kovojantis buvęs šalies vadovas.

Pasak V.Adamkaus, kitą savaitę bus matyti, ar medikams pavyko sustabdyti ligą.

„Iki kito penktadienio esu sukaustytas - turėsiu laukti rezultatų“, - kalbėjo prezidentas.

Jis Bahamose turėjo būti jau kitą savaitę. Tačiau gydytojai jo niekur neišleis iki kovo pradžios.

„Vasario paskutinę savaitę jie duos arba žalią, arba raudoną šviesą. J.Kazickas ten bus iki balandžio mėnesio vidurio. Tikiuosi, kad man duos žalią šviesą ir aš pirmą kovo savaitę galėsiu pakelti sparnus“, - portalui lrytas.lt pasakojo V.Adamkus.

Važiuodavo į Meksiką

Jau rašėme, kad kovodamas su liga V.Adamkus be darbo nesėdi. Jis rašo naują knygą, tačiau turėjo pakeisti savo darbotvarkę.

„Nuo gruodžio mėnesio sugriuvo visas mano baseino lankymo tvarkaraštis. Gydymo procedūros tęsis visą sausį, todėl mano fizinis pasirengimas kažkiek kentės. Iš gyvenimo bus išbraukti du mėnesiai, o vasarį tikiuosi vėl viskas grįš į savo vėžes ir pradėsiu plaukioti.

Kažkas panašaus kaip su tais delfinais, išgabentais į Graikiją ir sugrįžusiais atgal. Laukiu tos dienos, kada mane grąžins iš Graikijos ir įleis į vandenį. Kai dėl Bahamų, tai vyksta kova su gydytojais. Jie į mano kelionę žiūri skeptiškai, sako, kad gydymas dar nėra baigtas ir nenori manęs išleisti iš akiračio: o jeigu kas nors pablogės, nuotolis yra tolimas ir jie negalės daryti intervencijos.

Su gydytojais ginčijuosi, kad man tikrai nieko blogo negali atsitikti, tačiau jų negaliu įtikinti. Tie „ginčai“, manau, vyks iki sausio pabaigos“, - sausį laikraščiui „Sportas“ pasakojo V.Adamkus.

Prezidentas tradiciškai kiekvieną vasarį vyksta ilsėtis į Šiaurės Ameriką, dažniausiai į Meksikos Ikstapos kurortą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.