R.Janutienė: „Prezidentė meluoja“

Vos tik užsiregistravusi prezidento rinkimuose Dalia Grybauskaitė socialiniame tinklapyje prabilo apie savo praeitį. Antradienį „Lietuvos ryto“ televizijos aktualių pokalbių laidoje „Lietuva tiesiogiai“ šalies prezidentės pasisakymus nagrinėjo knygos apie D.Grybauskaitę autorė Rūta Janutienė bei politologas Lauras Bielinis.

R.Janutienė teigia, kad prezidentė D.Grybauskaitė kalbėdama apie savo praeitį melavo.<br>T.Bauro ir J.Stacevičiaus nuotr. fotomontažas.
R.Janutienė teigia, kad prezidentė D.Grybauskaitė kalbėdama apie savo praeitį melavo.<br>T.Bauro ir J.Stacevičiaus nuotr. fotomontažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasuolė Bauraitė

Feb 4, 2014, 8:23 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:15 PM

Šiandieninių prezidentės klausimų – atsakymų fiestą L.Bielinis įvertino kaip gerą viešųjų ryšių žingsnį.

„Toks pasisakymas yra efektingas, nes verčia visų dėmesį sutelkti į ją“, - sakė politologas bei pridūrė, kad jos „Facebook“ paskyros tekstas neatitinka pačios D.Grybauskaitės ankstesnių pasisakymų. Rūta Janutienė sutiko, kad tai priverčia kritikus kalbėti, tačiau užėmė dar aršesnę poziciją šalies vadovės atžvilgiu.

„Apie prezidentę negražu sakyti, kad ji meluoja. Bet meluoja. Kiekvienas atsakymas yra netiesa“, - apie paskelbtų datų netikslumus rėžė žurnalistė ir pridūrė, kad visa tiesa slypi archyvuose, kurie yra pakankamai vieši visuomenei.

Laidos vedėjai Daivai Žeimytei paklausus, kaip politiškai paaiškinti prezidentės žodžius, L.Bielinis buvo kategoriškas: „Nepateisinama“, - teigė politologas ir mąstė, kad pati vadovė supranta, kad jos praeitis yra viena iš silpnųjų vietų, todėl bando amortizuoti kalbas ir iš anksto, dar prieš rinkimus, užkirsti joms kelią.

R.Janutienė teigė suprantanti, kodėl D.Grybauskaitė nei važiuoja į Maskvą, nei palaiko ryšius su Rusija. Žurnalistė priminė, kad V.Janukovičiaus elgesys ir nuomonė apie įstojimą į Europos Sąjungą po vizito Maskvoje kategoriškai pasikeitė - galbūt jį ten šantažavo, rodė kompromituojančius dokumentus.

R.Janutienė samprotavo, kad galbūt šalies vadovė baiminasi, jog Kremliaus administracija gali ir prieš ją panaudoti panašų spaudimą bei sužlugdyti jos politinį veidą. Socialiniame tinklapyje išplatinti atsakymai į visuomenę dominančius klausimus nustebino R.Janutienę.

„Jie rodo prastą kokybę žmonių, kurie dirba D.Grybauskaitei. Jei jie gerai dirbtų, nueitų į archyvus ir pasistengtų, kad tai atitiktų dokumentus, kurie ten yra“, - aplaidumo ir faktinių klaidų pro akis nepraleido žurnalistė. Ji teigė, kad prezidentė atostogų išėjo tikrai ne kovo 25 d., kaip sakoma D.Grybauskaitės paskyroje, o kažkada gegužę.

R.Janutienė neigiamai įvertino ir prezidentės išplatintą žinutę, esą jos tėvas buvo gaisrininkas ir nepriklausė NKVD struktūrai, o tai įrodo Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro dokumentai.

„Tuos dokumentus ponia Burauskaitė surašė prieš tai iš D.Grybauskaitės gavusi labai aukštą valstybės apdovanojimą“, - šypsojosi žurnalistė. Ji pasakojo, kad gaisrininkai ir kitų NKVD priskirtų struktūrų pareigūnai ant uniformų turėjo skiriamuosius ženklus, o tie, kurie NKVD dirbo politinį valymo darbą, jų neturėjo. Rodydama šalies vadovės tėvo nuotraukas ji teigė, kad nuotraukoje jis tikrai ne su gaisrininko uniforma.

L.Bielinis aiškino, jog žmogus, kuris nori valstybės valdymą užsikrauti sau ant pečių ir įgyti piliečių pasitikėjimą, turi atsiverti, o ne laikytis tylos įžadų kaip dabartinė Lietuvos prezidentė.

„Ji apie save daug nutyli ir verčia susidaryti savas prielaidas“, - vertino politologas. Jam antrino R.Janutienė, kalbėdama, kad žmogus, kuris taip baiminasi savo praeities, tačiau vis tiek lenda į valdžią, yra pažeidžiamas.

„Nesuprantu, kodėl reikia skiepytis netiesa“, - dabartinės prezidentės laikysena nusistebėjo žurnalistė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.