A.Paulauskas į prezidento rinkimų startą atsivedė ir žmoną

Vynas, sumuštiniai, pasipuošusi žmona Jolanta ir gėlių puokštė nuo Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės. Taip savo prezidento rinkimų kampaniją oficialiai trečiadienį pradėjo Darbo partijos kandidatas Artūras Paulauskas.

A.Paulauskas tikisi patekti į antrąjį rinkimų turą.<br>V.Balkūno nuotr.
A.Paulauskas tikisi patekti į antrąjį rinkimų turą.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Feb 5, 2014, 12:24 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:46 PM

Du kartus nesėkmingai šalies vadovu tapti bandęs Seimo narys tikisi, kad trečią kartą tauta jį pagaliau išgirs. Savo rinkimų programoje jis pabrėžia teisingumo grąžinimą Lietuvoje. Taip pat žadama pagerinti santykius su kaimynine Rusija, kuri Lietuvai brangiai parduoda dujas, riboja lietuviškų gaminių importą.

Kalbėdamas bendražygiams A.Paulauskas trečiadienį kritikavo prezidentę Dalią Grybauskaitę, blogai dirbančias teisėsaugos institucijas, teisingumo trūkumą.

„Aš pasisakau už teisingą stiprią valstybę, sugebančią pasirūpinti savo žmonėmis. Kad žmonės čia gyventų, kurtų čia šeimas, statytų namus ir sulauktų senatvės. Trys šimtai tūkstančių išvykusių per penkerius metus – tai yra tragedija“, – savo rinkimų programą trumpai apibūdino kandidatas. Jis ne kartą paminėjo svajojantis apie Lietuvą, kurioje įsivyrautų teisingumas.   

Paklaustas, ar jo kalbos neskamba dviprasmiškai, kai jį iškėlusi Darbo partija bei jos lyderiai vis dar tampomi po teismus juodosios buhalterijos byloje, Seimo narys pabrėžė niekaip nėra susijęs su šia istorija.  

Palaikyti savo sutuoktinio į rinkimų štabo atidarymą atėjo žmona Jolanta su dukra, būrys Seimo narių. Tiesa, tarp jų nebuvo į Rusiją išvykusio Darbo partijos dvasinio lyderio Viktoro Uspaskicho.

Tikisi gražios prezidentinės šeimos

Darbo partijos lyderė Loreta Graužinienė į rinkimų štabo atidarymą atvyko viena pirmųjų, tačiau didelę gėlių puokštę partijos kandidatui įteikė po gero pusvalandžio, kai susirinko visi žurnalistai.

L.Graužinienė palinkėjo A.Paulauskui patekti į antrąjį rinkimų turą, žadėjo savo pagalbą:„Esu įsitikinusi ir tikrai tikiu, kad visa tai, ką jūs užsibrėžėte, galima pasiekti. Aš tikiu, kad antrajame ture mes dirbsime susitelkę. Tam, kad būtų pasiekta pergalė ir pagaliau Lietuva galėtų turėti ne tik prezidentą, bet ir pirmąją ponią, ir gražią prezidentinę šeimą."

Baksnojo į prezidentės klaidas

Pats kandidatas taip pat tikisi patekti į antrąjį rinkimų turą. Pirmajame jis prognozuoja gauti apie 20 proc. balsų. „Aš nė vieno varžovo nesureikšminu ir visus laikau labai garbingais. Manau, kad viską parodys diskusijos. Aš tikiu, kad Dalia Grybauskaitė nepabijos ir ateis į diskusijas, jai užteks drąsos dalyvauti ir atsakyti į klausimus.

Tai yra labai svarbu, nes rinkimai be diskusijų ir be debatų tai yra kaip duona be druskos. Aš manau, kad čia  viskas ir pasireikš. Negali iš anksto būti nugalėtojai ir pralaimėtojai“, – sakė A.Paulauskas, paklaustas apie konkurenciją su D.Grybauskaite.

Jis mano, kad pastaruoju metu valstybėje buvo padaryta daug klaidų – atsisakyta planų skolintis pinigų krizės metu iš Tarptautinio valiutos fondo, „Snoro“ banko uždarymas. Jis norėjo šį banką padaryti komerciniu valstybiniu banku.

„Užsienio politikoje kvepia visišku neveikimu. Ir toks pasiskirstymas – Rytai ir Vakarai. Lyg mums reikėtų dviejų prezidentų, kur vienas bendrautų su Rytais, o kitas – su Vakarais“, – kritiką D.Grybauskaitei žėrė A.Paulauskas.

Kaip nemokėjimo bendrauti su kaimynais rezultatą jis nurodė Lietuvai brangiai parduodamas dujas ir elektrą.

 A.Paulauskas negalėjo pasakyti, kiek išleis pinigų savo rinkimų kampanijai. Jis skundėsi, kad dalis jo rėmėjų šiuo metu dar negali aukoti daugiau kaip 40 litų, nes norint tai daryti reikia jau būti deklaravus savo turtą ir pajamas už 2013 m. Masinis pajamų deklaravimas Lietuvoje prasidės kovą.  

„Matysime, kiek žmonių rems. Aš manau, kad, pagal mūsų planus, išleisime ne vieną šimtą tūkstančių litų“, – sakė A.Paulauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.