D.Grybauskaitės žvilgsnis: kas apsunkina Vyriausybės darbą

Premjero Algirdo Butkevičiaus vadovaujamo Ministrų kabineto darbą apsunkina jo nevienalytiškumas ir skirtingi partijų interesai, tačiau dėl augančios ekonomikos Vyriausybei dirbti yra lengviau, mano prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Prezidentės nuomone, svarbiausia, kad vykdomoji valdžia ir toliau išlaikytų ekonominį ir finansinį šalies stabilumą.<br>D.Umbraso nuotr.
Prezidentės nuomone, svarbiausia, kad vykdomoji valdžia ir toliau išlaikytų ekonominį ir finansinį šalies stabilumą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 5, 2014, 12:10 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:46 PM

„Vyriausybė nėra vienalytė ir ją sudarančių partijų patirtys, interesai bei motyvacija dirbti Lietuvai skiriasi. Atsakomybę prisiėmusiam Ministrui Pirmininkui ir socialdemokratams nėra paprasta. Vyriausybės darbą palengvina auganti šalies ekonomika. Labai svarbu, kad šis augimas būtų skirtas didinti Lietuvos žmonių, o ne koalicijos partijų ir jų aplinkos gerovę“, – interviu Panevėžio dienraščiui „Sekundė“ sakė prezidentė.

Pasak D.Grybauskaitės, Vyriausybė susitvarkė su pagrindiniu pirmųjų jos darbo metų iššūkiu – užtikrino sėkmingą pirmininkavimą Europos Sąjungos Tarybai. Dabar, anot jos, vykdomoji valdžia turėtų susitelkti į pagrindinius ekonominius ir socialinius vidaus klausimus.

Prezidentės nuomone, svarbiausia, kad vykdomoji valdžia ir toliau išlaikytų ekonominį ir finansinį šalies stabilumą, imtųsi aktyvių priemonių jaunimo nedarbo ir socialinės atskirties mažinimui ir toliau nuosekliai įgyvendintų strateginius energetikos projektus:„Vyriausybė taip pat turi parengti aiškią pensijų kompensavimo tvarką ir šiais metais pradėti grąžinti skolą pensininkams. Taip pat būtina nepamiršti tų žmonių, kurių pensijos nesiekia 650 litų, Vyriausybė turi ieškoti tinkamų priemonių joms didinti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?