Jaunieji maltiečiai duonos kepalėlius išmainė į 3000 litų

Vasario 5-ąją, Šv. Agotos dieną, Tauragės „Šaltinio“ progimnazijos moksleiviai tauragiškiams dalino duoną ir rinko aukas Maltos ordino pagalbos tarnybos globojamų šeimų vaikams, vienišiems, neįgaliems seneliams.

Daugiau nuotraukų (1)

Erika Baronaitė

Feb 5, 2014, 8:29 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:17 PM

Beveik 3000 litų – tiek akcijos metu paaukotų lėšų bus pervesta į Maltos ordino fondą.

Maltiečių akcijos „Idėjos padėjėjai“ dalyviai – Tauragės „Šaltinio“ progimnazijos 7B klasės mokiniai, jų auklėtoja, tėvai – tauragiškiams iškepė ir išdalino kelis šimtus duonos riekių bei 700 duonos kepalėlių - juos mokiniams padovanojo Tauragės įmonė „Molupis ir Ko“ darbininkai.

Per mišias duoną pašventinęs Tauragės Švč. Trejybės bažnyčios klebonas Alvydas Bridikis paragino pašventiną duoną dalinti tiems žmonėms, kurie negalėjo ateiti į bažnyčią, taip parodant meilę artimui, apie kurią mokoma Šventajame Rašte.

Anksčiau tikėta, kad bažnyčioje šventinta duona gelbsti kilus gaisrui, saugo nuo ligų.

Duoną mokiniai dalino gatvėse sutiktiems žmonėms. Jie aplankė bibliotekos, Tauragės rajono savivaldybės administracijos bei kitų įstaigų darbuotojus.

Surinkę beveik tris tūkstančius litų, akcijos dalyviai likusią duoną atidavė Tauragės apskrities ligoninės ligoniams.

„Kai kurie žmonės į pasiūlymą paimti duonos kepalėlį ir paaukoti pinigų, pabardavo mokinius, pykdavo. Tačiau mokiniai išgirdo labai daug gerų žodžių, o mokykla jau gavo padėkos laiškų.

Dėkojame visiems tauragiškiams, kurie savo lėšomis parėmė šią gražią iniciatyvą“. Trys tūkstančiai litų – tai daug. Pernai gruodį prie turgaus labdaros akcijos „Maltiečių sriuba“ dalyviai paaukojo mažiau - apie 1300 litų“, - sakė „Šaltinio“ progimnazijos direktorė Jūratė Lazdauskienė.

„Šauni misija – dalinti žmonėms duoną. Tokiose akcijose vaikai mokosi būti geranoriški, pasiaukoti kito labui, savanorystės“, - sakė akcijoje dalyvavusi Marina Cariova.

„Kai sužinojau, kad Šaltinio progimnazijos, kurioje mokosi mano anūkas, mokiniai žmonėms dalino duoną, mintimis grįžau į savo vaikystę. Tada duona buvo kepama namuose. Į mokyklą mama įdėdavo duonos, kartais spirgučių užtepdavo.

Atmintyje išliko tėvų pamokymas: „Vaikai, duona yra šventa“. Mieli mokiniai, žinokite, kad duona yra šventa ne tik Šv. Agotos dieną“, - akcijos dalyviams patarė tauragiškė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.