L.Graužinienė eina senu keliu: vėl įkando D.Grybauskaitei

Seimo pirmininkė ir Darbo partijos lyderė Loreta Graužinienė vėl užsipuolė prezidentę Dalią Grybauskaitę. Jos oponentė įtaria, kad šalies vadovė neskaidriai vykdo savo rinkimų kampaniją, neaišku kaip tam galimai naudojami valstybės pinigai.

Seimo pirmininkė L.Graužinienė įtaria, kad prezidentė D.Grybauskaitė rinkimų kampaniją vykdo nesąžiningai.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Seimo pirmininkė L.Graužinienė įtaria, kad prezidentė D.Grybauskaitė rinkimų kampaniją vykdo nesąžiningai.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Feb 5, 2014, 8:21 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:07 PM

Kalbėdama „Žinių radijui“ Seimo pirmininkė apkaltino D.Grybauskaitę nesąžininga konkurencija.

„Man, kaip Seimo pirmininkei, norėtųsi, kad įstatymai galiotų visiems, nes aš jau ir dabar matau, kad prezidentė labai sėkmingai naudojasi valstybės resursais reklamuodama Vasario 16-ąją, ir daug visokių veiksmų, kurių ji nedarė penkis metus, bet tai daro prieš rinkimus. Tai yra paslėpta reklama ir aš tikiuosi, kad toms institucijoms, kurios vykdo stebėseną, užteks valios ir drąsos pasakyti, kad negalima šitaip elgtis su valstybės pinigais“, – trečiadienį sakė L.Graužinienė.

L.Graužinienė tikisi, kad artėjantys prezidento rinkimai bus kitokie, nei prieš penkerius metus. Ji susirūpino, ar prezidentė D.Grybauskaitė šįkart parengs savo rinkimų programą.

„Rinkėjai, politologai ir kiti kandidatai vertins jau nuveiktus darbus ir reikės juos daugiau parodyti. Tikiuosi, kad prezidentė bent jau šią kadenciją visuomenei pateiks savo penkių metų ateities darbų programą, ne taip kaip praėjusį kartą, kai ji praktiškai ėjo be programos su keliomis tezėmis“, – kalbėjo L.Graužinienė.

Primename, kad kritikuoti prezidentę L.Graužinienė pradėjo beveik nuo pirmos darbo dienos. Jai užkliuvo net tai, kaip D.Grybauskaitė puošė Kalėdų eglutę ir tapatino tai su rinkimų kampanija.

D.Grybauskaitė nuo pat pradžių ignoravo Seimo pirmininkę, vengė susitikti ir bendrauti su ja.

Primename, kad D.Grybauskaitė išbrokavo L.Graužinienę ir po Seimo rinkimų jos nepaskyrė socialinės apsaugos ir darbo ministre.

Seimo pirmininkė prezidentės nekritikavo jau daugiau kaip mėnesį. Buvo manoma, kad ji pakeitė savo komunikavimo strategiją, nes kritika šalies vadovei nepasiteisino - L.Graužinienės reitingai tik tapus parlamento vadove iškart pradėjo kristi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.