Kaune – studentų maudynės kubiluose po atviru dangumi

Aikštėje prieš Kauno technologijos universiteto Elektronikos rūmus ketvirtadienį nuo vidurdienio garavo keturi karšto vandens kubilai ir kūrenosi dvi mobilios pirtys.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Feb 6, 2014, 2:26 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:23 PM

Pasimėgauti šiltomis maudynėmis gryname ore spaudžiant maždaug 3 laipsnių šaltukui galimybę turėjo visi norintys.

Tokią netradicinę atrakciją visiems kauniečiams surengė Kauno technologijos universiteto studentai.

„Renginį pavadinome SVEIKAS. Tai – žodžių Sveikas, Veiklus, Energingas, Idėjų kupinas, Kitoks Arba Studentas pirmųjų raidžių trumpinys.

Kviečiame visus nusimesti drabužius, pasiimti maudymosi reikmenis, rankšluosčius ir panirti į karštą vandenį. Kadangi vandens telkinio arti nėra, vietoj lindimo į eketę, siūlome gerai išsivolioti sniege“, – kalbėjo šio renginio sumanytojas, Kauno technologijos universiteto pirmakursis Ugnius Malūkas.

Šią pramogą studentas mokslo metų pradžioje pristatė minėtos aukštosios mokyklos Fuksų idėjų konkurso organizatoriams.

U.Malūko sumanymas žiemą surengti atviras masines maudynes kubiluose ir kaitinimąsi pirtyse, tokiu būdu skatinant sveiką gyvenseną bei linksmybes be alkoholio, buvo įvertintas pirma vieta. Idėjai įgyvendinti konkurso rengėjai skyrė 1,5 tūkst. litų.

Šalia universiteto vykusios maudynės sutraukė apie pusšimtį studentų. Į jas įsitraukė ir kiti žmonės. Mauduoliai buvo vaišinami gira.

Viena iš nedaugelio maudynėms pasiryžusių dailiosios lyties atstovių devyniolikmetė studentė Aistė Osinskytė neslėpė, jog jai patinka įvairios ekstremalios pramogos. Maudynės žiemą – viena iš jų.

„Labai mėgstu gerai išsikaitinusi pirtyje apsitrinti sniegu. Tuomet jaučiuosi žvali ir energinga. Maudynės karštame kubile žiemą labai smagi, jaunystę išsauganti ir kūną grūdinanti pramoga“, – tikino pirmakursė drąsuolė.

Trečiakursis Rolandas Medvedevas ir pirmakursis Deividas Krunkauskas taip pat ilgai nedvejoję įlipo į garuojantį katilą, o po kelių minučių nuskubėjo į karštą pirtį.

Prieš maudynes jaunuoliai savęs ilgai įkalbinėjo. Su bičiuliais pirtyje studentai lankosi dažną žiemos savaitgalį.

„Man labai patinka įkaitus kristi į ledinį vandenį. Neseniai maudžiausi spaudžiant 20 laipsnių šalčiui“, – gyrėsi R.Medvedevas.

Pirmakursis Mikalojus Čiapas po atviru dangumi žiemą maudosi retai, tačiau šįkart atsispirti daugybę studentų sutraukusiai pramogai neįstengė.

Vaikinas įsitikinęs, jog tai ne tik puikus laisvalaikio praleidimo būdas, bet ir galimybė stiprinti organizmą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.