Kauno politikai pritarė zoologijos sodo detaliajam planui

Kauno miesto savivaldybės taryba

Pernai parengtoje studijoje Lietuvos zoologijos sodas suprojektuotas kaip visai nauja, gyvūnams patogi ir lankytojams patraukli teritorija.<br>M.Patašiaus nuotrauka iš archyvo
Pernai parengtoje studijoje Lietuvos zoologijos sodas suprojektuotas kaip visai nauja, gyvūnams patogi ir lankytojams patraukli teritorija.<br>M.Patašiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 6, 2014, 3:25 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:18 PM

40 mln. litų zoologijos sodo rekonstrukcijai ministerija žada skirti tik tuo atveju, jeigu Taryba patvirtins detalųjį planą. Kitu atveju šios lėšos bus nukreiptos į kitus projektus.

Kaip trečiadienį sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, derinant detalųjį planą iškilo klausimas dėl zoologijos sodo automobilių stovėjimo aikštelių įrengimo bei Slėnio gatvės, einančios per zoologijos sodo teritoriją, perkėlimo. Dėl šių darbų su zoologijos sodu bus pasirašoma sutartis.

„Aš tikiu ministro (V.Mazuronio. - Red.) garbės žodžiu. Buvome su ministru visai neseniai susitikę. Iš tikrųjų sutarėme, kad nebus prarastos tos lėšos. Tikrai neturime jokių intencijų stabdyti“, - posėdžio metu kalbėjo meras.

Kaip skelbia AM, pernai parengtoje studijoje Lietuvos zoologijos sodas suprojektuotas kaip visai nauja, gyvūnams patogi ir lankytojams patraukli teritorija. Planuojama praplėsti lankymo galimybes rudenį ir žiemą, lankytojus kviečiant į oranžerijas, tropikariumus bei patalpas, kuriose gyvūnus būtų galima stebėti jų įprastoje aplinkoje.

40 mln. litų turi pakakti sutvarkyti zoologijos sodą, pastatyti patrauklius šiuolaikiškus pastatus, voljerus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.