Prezidentę melage išvadinusios R.Cytackos problema nudils

Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius pro ausis praleidžia premjero raginimus priimti sprendimą dėl prezidentę melage išvadinusios viceministrės Renatos Cytackos, rašo „Lietuvos rytas“.

J.Neverovičius teigė pasikalbėjęs su R.Cytacka ir jau viską išsiaiškinęs.<br>T.Bauro, Eltos nuotr.
J.Neverovičius teigė pasikalbėjęs su R.Cytacka ir jau viską išsiaiškinęs.<br>T.Bauro, Eltos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 6, 2014, 7:05 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:12 PM

Premjeras Algirdas Butkevičius po valdančiosios koalicijos lyderių pasitarimo antradienį pakartojo, kad iš ministro vis dar neturi atsakymo dėl R.Cytackos, ir ragino dėl jos likimo klausti paties J.Neverovičiaus.

Tačiau ministras premjerui atsakyti ir daugiau aiškintis, regis, net nesiruošia.

„Lietuva išgyvena geriausią laikotarpį savo modernioje istorijoje. Esame civilizuota valstybė, kur kiekvienas gali turėti savo nuomonę ir ją reikšti“, – vakar po Vyriausybės posėdžio „Lietuvos rytui“ sakė J.Neverovičius.

Ministras tvirtino, kad dėl nevisiškai pavykusio R.Cytackos pareiškimo jis kalbėjosi su viceministre: „Išsiaiškinome, kad ji tą savo nuomonę parašė namuose ir niekur savęs nepristatė kaip Energetikos ministerijos atstovės.

Mes pakalbėjome, išsiaiškinome, kad vis dėlto tokių interpretacijų gali kilti, ir sutarėme, jog ateityje stengsimės to išvengti.“

Paklaustas, kokio jo atsakymo ar sprendimo A.Butkevičius vis dar laukia, ministras J.Neverovičius traukė pečiais: „Su premjeru ir trečiadienį kalbėjomės, bet tikrai nematau reikalo tęsti šios temos. Mes su premjeru viską jau išsiaiškinome. Paklauskite ko nors iš energetikos srities.“

Laiške buvo pasiremta nuogirdomis?

* Skandalas dėl R.Cytackos kilo, kai lrytas.lt pasirodė jos viešas laiškas, kuriame Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) į viceministro postą deleguota politikė pažėrė priekaištų šalies vadovei.

* „Prezidentė D.Grybauskaitė viešai suklaidino tarptautinę bendruomenę ir Europos Parlamento narius sakydama, kad nė vienoje tarptautinės organizacijos ataskaitoje nėra minima, jog Lietuva pažeidžia tautinių mažumų teises. Prezidentė meluoja“, – buvo rašoma šiame laiške.

* Paaiškėjo, kad LLRA veikėjai net ir patys nėra matę kai kurių dokumentų, kuriais remiantis prezidentė išvadinta melage. Viena solidžiausių ataskaitų apie tautinių mažumų padėtį Lietuvoje, kurią prieš kelerius metus pateikė Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos komisaras ir kurią mini lenkų veikėjai, yra konfidenciali.

* Šios ataskaitos prisipažino nematęs net Seimo Žmogaus teisių komiteto vadovas L.Talmontas. Spėjama, kad apie dokumento, kuriame buvo išdėstytos tam tikros rekomendacijos Vyriausybei, turinį R.Cytacka irgi galėjo žinoti tik nuogirdas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.