Senjorus gelbėtų brangesni cepelinai

Finansų ministras socialdemokratas R.Šadžius, sumanęs kompensuoti prieš kelerius metus sumažintas pensijas padidinto alkoholinių gėrimų akcizo sąskaita, – ne vienišas naujų idėjų ringe.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Feb 6, 2014, 6:51 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:12 PM

Seimo narys konservatorius K.Masiulis siūlo šiam tikslui panaudoti pinigus, surinktus parduodant, jo manymu, nesveikus maisto produktus.

Į šį sąrašą politikas įtraukė bulvių traškučius, vaisvandenius ir energinius gėrimus – už kiekvieną pakelį traškučių ar butelį gėrimo reikėtų imti papildomą 25 centų mokestį. Esą būtų sveikiau ir žmogaus kūnui, ir valstybės biudžetui.

O kodėl nesveikų maisto produktų sąrašo nepratęsti? Štai žinomą Kauno verslininką išgarsino krabų lazdelių gamyba. Gamtos sergėtojai kauniečiui neturi jokių priekaištų – pro jo įmonės vartus turbūt niekada neprasmuko joks jūrų gyvis, o tų lazdelių sudėtį atidžiai tyrinėsiantys ateities kartų mokslininkai dar ilgai kraipys galvą.

Ant žemiausių prekybos centrų lentynų aptinkamos dešrelės puikiai papuoštų net labiausiai užkietėjusių vegetarų stalą – mėsos pėdsakų jose sunku aptikti.

Kilogramas tokių dešrelių net nepaskelbus prekybininkų mėgstamų akcijų kainuoja pigiau negu toks pat kiekis tualetinio popieriaus. Ar tai sveikiau žmogui negu taurė vyno ar bokalas alaus?

Nevertėtų stebėtis, jeigu tokia logika besivadovaujančių biudžeto surinkėjų taikiklyje atsidurtų nacionalinės virtuvės pasididžiavimas – cepelinai su spirgų ir grietinės padažu.

Mitybos specialistai sako, kad mėsos ir bulvių derinys savaime yra labai blogas dalykas, o jį gausiai paskaninus blogojo cholesterolio šaltiniu – gyvulinės kilmės riebalais – ankstyva mirtis beveik garantuota.

Taigi kiekviena cepelinų porcija turėtų būti papildomai apmokestinama bent 2,5 lito mokesčiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.