V.Mazuronis: „Nematau galimybės dalyvauti prezidento rinkimuose“

Aplinkos ministras ir vienas „Tvarkos ir teisingumo“ partijos lyderių Valentinas Mazuronis abejoja, jog Rolandui Paksui bus leista dalyvauti Prezidento rinkimuose, tačiau užimti jo vietos V.Mazuronis neplanuoja.

„Tvarkietis“ neslėpė abejonių dėl partijos valdybos sprendimo kandidatu į prezidentus kelti europarlamentarą R.Paksą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Tvarkietis“ neslėpė abejonių dėl partijos valdybos sprendimo kandidatu į prezidentus kelti europarlamentarą R.Paksą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 6, 2014, 8:35 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:06 PM

„Kad R.Paskui leis dalyvauti rinkimuose, abejonė labai didelė. (...) Prezidento rinkimų įstatymas nepakeistas, nesu teisininkas, bet man atrodo, kad tam galimybių nėra“, – dėl R.Pakso galimybių abejojo partijos bendražygis.

Pasak jo, rinkimuose visos partijos turėtų kelti savo kandidatus.

„Manau, kad visos politinės partijos, tarp jų ir „Tvarka ir teisingumas“, turi turėti savo kandidatus rinkimuose. Šiuo metu yra iškeltas R. Paksas. Manau, kad jam seniai reikėjo leisti dalyvauti rinkimuose, bet konservatoriai ir liberalai neleido pakeisti įstatyminės bazės. Jo dalyvavimas teisiškai, diplomatiškai pasakius, labai problematiškas“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė V. Mazuronis.

Tačiau savęs, kaip R. Paksą pakeisiančio kandidato, V.Mazuronis nemato.

„Nemanau, kad tai turiu būti aš. (...) Esamoje situacijoje būtų geriau, kad dalyvautų kas nors kitas“, – sakė jis.

V.Mazuronis nenorėjo komentuoti savo sūnaus ir partiečio Andriaus Mazuronio išreikštos nuomonės, kad „Tvarka ir teisingumas“ tampa vieno asmens – R.Pakso – ambicijų valdomu vienetu.

„Nenorėčiau komentuoti vieno ar kito politiko, šiuo atveju sūnaus, pasisakymų. Geriausia, kad jie patys tai komentuotų. (...) Manau, kad šis (pasisakymas – ELTA) rodo, kad partijoje galima diskusija ir skirtingų nuomonių išsakymas“, – sakė Aplinkos ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.