D.Žeimytė papasakojo, kodėl pasirinko žurnalistiką

Ką reiškia būti televizijos veidu? Daiva Žeimytė – „Lietuvos ryto“ televizijos laidų „Lietuva tiesiogiai“ ir „24/7“ vedėja – su aplink ją pritūpusiais smalsuoliais dalinosi savo darbo detalėmis. „Lietuvos ryto“ stende parodoje „Mokymasis. Studijos. Karjera 2014“ moksleiviai susidomėję klausėsi istorijų iš Daivos patirties.

Paroda „Mokymasis. Studijos. Karjera 2014“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Paroda „Mokymasis. Studijos. Karjera 2014“.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Liucija Lenkauskaitė

Feb 7, 2014, 2:31 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:22 PM

„Jei mėgstate rašyti, jei gerai tai darote, tikrai turėsite darbą“ – tvirtai susirinkusiems teigė laidų vedėja. Kalbėdama apie televizinį darbą, D.Žeimytė pabrėžė, kad dirbant ten taip pat reikalinga ir gera dikcija. „Rašymo nepakanka, bet visko išmokstama“ – drąsino smalsuolius ji.

Moksleiviai domėjosi pačios Daivos istorija kelyje į „Lietuvos rytą“. „Iš pradžių atėjau dirbti į reklamos skyrių, bet vėliau papuoliau į televiziją. Tuomet ir užsikabliavau“ – atvirai patirtimi dalinosi laidų vedėja.

Publikai pasiskundus, kad tėvai kartais juos stumia jiems nelabai patinkančių, bet populiarių profesijų link, televizijos veidas jiems patarė visų pirma klausyti savo širdies. „Žmogus pats sprendžia, ką nori daryti. Jeigu tau siūlo dirbti, tarkim, medicinoje, bet tu savęs ten nematai, ten eiti ir nereikia“ – patarė jaunimui ji.

Paklausta apie tai, kas pačiai patinka jos darbe, Daiva nedvejodama atsakė, kad viskas. Anot televizijos veido, ją domina viskas pradedant politika, baigiant sportu. Akiračio plėtimasis, pasak D.Žeimytės, yra vienas didžiausių žurnalistinio darbo pliusų. „Tai yra jėga“ – trumpai darbą „Lietuvos ryte“ apibūdino laidų vedėja, pridėdama, kad ji tiesiog serga šia specialybe.

Nežinantiems, kuo jie nori būti, Daiva užsidegusiai pasakojo, kad ji neįsivaizduoja įdomesnės profesijos šiuo metu. „Manęs neseniai paklausė, kuo norėčiau būti, jeigu nebūčiau žurnaliste. Nesugebėjau rasti atsakymo, nes nežinau įdomesnio darbo“ – džiugiai pasakojo televizijos veidas.

Moksleiviai domėjosi ir šios profesijos iššūkiais. Anot Daivos, dirbant tokį darbą, reikia daug drąsos ir atkaklumo. „Svarbu nebijoti užduoti nemalonių, bet aktualių klausimų. Reikia būti drąsiam“ – teigė laidų vedėja, pridurdama, kad pastovėti su mikrofonu gali bet kas, tačiau gerai dirba tik tie, kurie nebijo.

„Pradėjusi dirbti, iš pradžių labai skaitydavau komentarus apie save. Sužinojau, ko nežinojusi apie savo gyvenimą“ – juokavo D.Žeimytė. „Dabar į tai nebekreipiu dėmesio. Tokį darbą vis tiek yra verta dirbti, nes sutinki įdomių žmonių, gauni galimybę pabūti ten, kur kiti net neįeitų“ – žurnalistinio darbo privalumus vardino Daiva.

„Lietuvos ryto“ grupė yra pripažinta patraukliausia vieta praktikai. „Maža ką, gal susitiksime „Lietuvos ryte“ – smalsuolius drąsino laidų vedėja. „Daiva labai gerai dirba“ – moksleiviams pridėjo šalia sėdėjęs kitas televizijos veidas Timūras Augucevičius.

Rytoj „Litexpo“ 10 val. „Idėjų inkubatoriuje“ portalo lrytas.lt redaktorius Liudas Dapkus skaitys pranešimą „Kaip jūs galite tapti portalo naujienų kūrėjais?“.

Po to „Lietuvos ryto“ stende bus galima susitikti su skaitytojų naujienų ir socialinių iniciatyvų rubrikos „Bendraukime“ redaktore Gabrielė Burbienė, reportažus iš įtempčiausių pasaulio regionų rengiančiu, neseniai iš Kijevo grįžusiu žurnalistu Dovydu Pancerovu ir slapčiausius Lietuvos kampelius išmaišiusiu bei Kijevo įvykius priešakinėje sukilėlių linijoje įamžinusiu fotografu Vidmantu Balkūnu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.