Konservatoriai siūlo riboti Rusijos produkciją televizijoje

Opozicinė Tėvynės Sąjungos -

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 7, 2014, 5:19 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:08 PM

Konservatorių parengtoje „Minkštojoje Rusijos sulaikymo strategijoje“ teigiama, kad Lietuvoje būtina mažinti Maskvos propagandos įrankių tinklą.

Dokumente siūloma, kad Rusijos vyriausybės subsidijuojamų filmų rodymui būtų taikoma atitinkama mokestinė politika, o Rusijoje pagaminta produkcija būtų žymima ženklu „Pagaminta Rusijoje“.

„Aiškiai propagandinį pobūdį turinčių filmų, ypač tokių, kuriuose šlovinami nusikaltimus prieš Lietuvos piliečius vykdę veikėjai arba sovietmetis, neturi būti iš viso leidžiami rodyti“, - teigiama dokumente.

Konservatoriai taip pat siūlo, kad anglų kalba rodomi filmai būtų verčiami ne įgarsinant, bet leidžiant lietuviškus subtitrus.

Partija taip pareiškė, kad „sovietmečio ideologiniai kūriniai turi būti pašalinti iš Lietuvos viešųjų erdvių“.

TS-LKD teigimu, siekdama vakarietiškų „minkštųjų galių“ plėtros Lietuva turėtų sąmoningai sparčiau ir efektyviau suartėti su Skandinavijos valstybėmis.

„Artėjant prie Skandinavijos „minkštųjų galių“ kartu būtų tolstama nuo Rusijos „minkštųjų galių“, - rašoma strategijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.