Timūras papasakojo, kaip tapti populiariu televizijos veidu

Kaip tapti žurnalistu, režisieriumi, kūrėju, laidos vedėju? Atsakymus į šiuos klausimus šiandien buvo galima išgirsti Lietuvos ryto stende parodoje „Mokymasis. Studijos. Karjera 2014“. Patogiai ant raudonų „Lietuvos ryto“ krėslų įsitaisę moksleiviai klausėsi Timūro Augucevičiaus - režisieriaus, laidos „Žinių naujienos“ kūrėjo ir vedėjo.

Timūras bendravo su moksleiviais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Timūras bendravo su moksleiviais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Liucija Lenkauskaitė

Feb 7, 2014, 12:21 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:31 PM

Moksleiviai, atriedėję net iš Varėnos, Visagino, Zarasų, Kauno, Šilutės, ir paties T.Augucevičiaus gimtosios Tauragės įdėmiai klausėsi laidos vedėjo patarimų. Timūras moksleiviams pasakojo netik, kaip raikyti žurnalisto duoną, bet ir apie prodiuserio darbą. Susirinkę smalsuoliai teigė mąstantys apie aplinkosaugos, tarptautinių ryšių, finansų, net etnokultūros specialybes, tačiau vis tiek labai domėjosi žurnalistika.

Pats Timūras moksleivių klausinėjo apie tai, kaip jiems sekasi, domėjosi jų pasirinkimais ir žarstė gyvenimiškus patarimus apie bet kokio darbo pradžią. Jaunuoliai juokėsi iš humoristo pastebėjimų apie žurnalisto darbe pasitaikančius kuriozus ir patys dalinosi savo mokyklinėmis patirtimis.

Laidos vedėjas teigė, kad dirbdamas „Lietuvos ryte“, jis jaučia turintis visišką kūrybinę laisvę, kas, anot jo, kūrybininkui yra svarbiausia. „Kartu su „Lietuvos rytu“ esame rožinėje santykių stadijoje“ – moksleiviams savo būseną juokais apibūdino Timūras.

Paklaustas apie tai, su kokiomis problemomis susiduria darbe, laidos vedėjas teigė, kad sunkiausia yra darbas pačiam su savimi ir tai, kad kartais reikia įtikinėti žmones kalbėti su tavimi. „Tačiau tokiame darbe labai plečiasi pažįstamų ratas, gali daug ką sužinoti“ – profesijos pliusus čia pat vardino Timūras.

„Reikia iš pradžių neusireikšminti ir būti atviram naujovėms. Žurnalistiniam darbui būdingas didelis darbo krūvis, ir galbūt jį lengviau ištverti yra jaunam žmogui. Bet prie visko priprantama“ – teigė laidos vedėjas. „Tačiau žurnalisto darbas pilnas nuotykių“ – smalsuoliams šypsojosi Timūras.

Paklaustas apie savo paties profesiją, pagal išsilavinimą dailės ir darbų mokytoju turintis būti televizijos veidas, teigė, kad yra savamokslis. „Režisūros mokiausi pats. Svarbu nebijoti klysti, mokytis iš savo klaidų. Aš pats vis dar mokausi“ – teigė humoristas.

Timūras kvietė jaunus žmones užpildyti „Lietuvos ryto“ anketas apie tai, ką turėtų rašyti ir rodyti žiniasklaida. Moksleiviai taip pat veržėsi įsiamžinti su laidos vedėju, spaudė jam ranką ir dėkojo už patarimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.