D.Grybauskaitė prašo pinigų iš žmonių

Antrosios kadencijos siekianti prezidentė Dalia Grybauskaitė prašo paprastų Lietuvos gyventojų finansinės paramos. Pirmadienį ji kreipėsi į savo gerbėjus socialiniame tinkle „Facebook“, kad jie aukotų pinigus jos rinkimų kampanijai.

D.Grybauskaitė jau renka pinigus iš žmonių.<br>D.Umbraso nuotr.
D.Grybauskaitė jau renka pinigus iš žmonių.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Feb 10, 2014, 11:13 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 12:24 PM

D.Grybauskaitė atdarė rinkimų sąskaitą SEB banke. Gyventojai bet kuriam kandidatui į prezidentus gali aukoti iki 22 320 litų, bet ne daugiau kaip 10 proc. praėjusių metų pajamų. 

Paprasčiausia paaukoti iki 40 litų. Norintys paaukoti daugiau turėtų būti deklaravę praėjusių metų pajamas ir turtą.

D.Grybauskaitė pabrėžia pinigų prašanti todėl, kad ji yra nepriklausoma kandidatė. Jiems valstybė neskiria jokios paramos, o politinės partijos šiemet iš valstybės biudžeto gaus apie 19 mln. litų.

Kitas kandidatas į prezidentus „darbietis“ Artūras Paulauskas praėjusią savaitę skundėsi, kad pinigų rinkimas kol kas vyksta sunkiai, nes esą dar neprasidėjo praėjusių metų pajamų deklaravimo kampanija.

Valstybinė mokesčių inspekcija portalą lrytas.lt informavo, kad deklaruoti savo pajamas galima jau nuo metų pradžios. 

„Pildantys deklaracijas šiuo metu turės patys surinkti duomenis apie savo pajamas“, – sakė VMI atstovas Darius Buta. Preliminarios deklaracijos, kuriose bus pateikti darbdavių duomenys apie žmonių uždarbius, VMI deklaravimo sistemoje visiems bus matomos kovo pradžioje. 

A.Paulauskas iš gyventojų kol kas surinko vos 460 litų. Vienas iš aukotojų yra Seimo narys Vytautas Gapšys. Jis viešai paragino bendražygius aukoti A.Paulauskui, tačiau tai Darbo partijos kandidatui nepadėjo.

Žaliųjų partijos kandidatas Linas Balsys savo rinkimų sąskaitoje turi beveik 5117 litų. Tiesa, 5000 litų skyrė partija.

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatui Broniui Ropei partija paaukojo 7 tūkst. litų.

Kitų kandidatų rinkimų sąskaitos kol kas tuščios. 

Prieš penkerius metus, kai dar buvo leistina įmonių parama, D.Grybauskaitė surinko 507,3 tūkst. litų, socialdemokratas Algirdas Butkevičius – 426,6 tūkst. litų, Kazimira Prunskienė – 374,2 tūkst. litų aukų.

D.Grybauskaitės turtas viršija 2 mln. litų, tačiau, pagal įstatymus, savo rinkimų kampanijai ji galės skirti tik 44,6 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.