Eime į skerdyklą pažiūrėti, kaip veršiukui galvą pjauna

Kiekvienais metais pasaulis stebisi ir piktinasi: kodėl Danijos Karalystei priklausančiose Farerų salose beprasmiškai ir šaltakraujiškai skerdžiami banginiai? O ko čia stebėtis. Šimtmečius menanti vikingų tradicija, ir viskas. Viso pasaulio žmonės pyksta, o skandinavams – nusispjauti, ką sako kiti. Nesvarbi kitų nuomonė buvo ir tada, kai prieš keletą dienų danai visam pasauliui parodė, kaip vaikų akivaizdoje Kopenhagos zoologijos sode paskerdė ir išskrodė žirafos jauniklį Marių. Esą vaikams tai – puiki anatomijos pamoka, o ir liūtai sotūs.

Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Feb 10, 2014, 8:15 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:43 AM

Nors gyvūnų teisių gynėjai aktyviai priešinosi zoologijos sodo vadovybės sumanymui nugalabyti žirafos jauniklį, jų surinktos pasirašytos peticijos neėjo perniek.

Vadovybė turėjo neginčijamą pasiteisinimą: žirafos jauniklis – perteklinis, be to, netinkamas daugintis jokiame kitame zoologijos sode dėl esą prastų genų, o paleistas į laisvę – negyvens.

Tad kur dėti jauniklį? Sušerti liūtams. Kadangi daugumoje išsivysčiusių pasaulio šalių zoologijos soduose priimta nešerti plėšrūnų gyvu grobiu (nors toks reginys smalsuoliams būtų puiki pramoga, o zoologijos sodui – pelninga veikla), darbuotojai savaip linksmino savo lankytojus.

Zoologijos sodo prižiūrėtojas suviliojo duonos gabalėliu žirafos jauniklį, jis pasilenkė, o veterinaras Madsas Bertelsenas šūviu į galvą nukovė gyvūną. Kritusį ilgakaklį supjaustė gabalais, surengė vaikams anatomijos pamokėlę ir žirafą sušėrė liūtams.

Kodėl pasirinktas būtent toks žirafos atsikratymo planas? Nes į žirafos organizmą patekę migdomieji apnuodytų mėsą ir ji nebebūtų tinkama liūtams. Be to, neliktų galimybės parodyti šou programą smalsuoliams.

Taigi vaikai, kelerius metus stebėję, kaip žirafiukas Marius rupšnoja vešlias medžių šakeles, dabar galėjo stebėti, kaip jo koją graužia liūtas.

Pripratinę visuomenę regėti tokius vaizdus, danai galės siūlyti bilietus į skerdyklą ar mėsos perdirbimo įmonę. „Vaikai, penktadienį, pasaulio pažinimo pamokos metu, eisime į skerdyklą – žiūrėsime, kaip veršiukui galvą pjauna“, – pradinių klasių moksleiviams ištartų mokytoja.

Na, o dabar, atlaikius visas gyvūnų teisių gynėjų atakas, Danijos Karalystėje ir vėl galės šurmuliuoti banginių skerdimo šventė.

Juk vaikystėje pažiūrėjus, kaip paprasta paskersti žirafą, banginį nudobti suaugus bus vieni juokai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.