Patikrinimas: vilniečiai nemoka saugiai pereiti gatvės

Praėjusią savaitę pareigūnai tikrino kaip pėstieji laiko Kelių eismo taisyklių (KET). Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai praėjusią savaitę kontrolės priemonių metu nubaudė net 357 taisyklių nesilaikiusius pėsčiuosius.

Pėsčiųjų perėjoje gali tykoti pavojai.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Pėsčiųjų perėjoje gali tykoti pavojai.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 10, 2014, 10:44 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 12:29 PM

Pėsčiuosius pareigūnai įspėjo laikytis KET reikalavimų, paisyti šviesoforų signalų, gatvės perėjimui pasirinkti pėsčiųjų perėjas, prieš žengiant į važiuojamąją kelio dalį įsitikinti, kad tai saugu.

Policijos pareigūnai primena, kad užmiesčio keliu eiti prieš atvažiuojančių transporto eismą yra draužiama. Taip pat pėstieji turi būtinai segėti atšvaitus ir jų pagalba būti matomais ir laiku pastebėtiems vairuotojų.

Pėstiesiems, kaip ir kitiems eismo dalyviams būtina atsižvelgti į besikeičiančias oro sąlygas - rūką, lietų ir šlapdribą ir gerbti sunkesnėmis eismo sąlygomis važiuojančius vairuotojus.

„Absoliuti pažeidimų dauguma – gatvių perėjimas draudžiamoje vietoje, šviesoforo draudžiamų signalų nepaisymas ir, deja, vis dar – atšvaitų nedėvėjimas. Už visus šiuo pažeidimus Administracinių teisės pažeidimų kodekse numatyta piniginė bauda nuo 80 iki 140 litų“, - sakė Vilniaus VPK atstovai.

Anot pareigūnų, pažeidėjų skaičius labai artimas per savaitę užfiksuojamų pėsčiųjų padarytų pažeidimų Vilniuje vidurkiui. Šios pėsčiųjų KET paisymo policinės kontrolės priemonės pastaruoju metu tęsiamos kiekvieną savaitę ir užfiksuotų pažeidimų skaičius skiriasi labai nežymiai.

Šią savaitę Vilniaus VPK Kelių patrulių rinktinės pareigūnai tęsia pėsčiųjų kontrolės priemones, o vasario 10 - 23 d. pėsčiųjų kontrolės priemonės bus organizuojamos visoje Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.