Popiežius Benediktas XVI negyvena kaip vienuolis

Po labai netikėto

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 10, 2014, 7:42 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:47 AM

86 metų Benediktas taip pat atsakinėja į laiškus, kalba telefonu ir susitinka „su sau artimais žmonėmis“. Kartais jį aplanko ir jo įpėdinis popiežius Pranciškus.

Benediktas gyvena atsiskyręs, specialiai pagal jo poreikius pertvarkytame buvusiame vienuolyne Vatikano soduose, pasakojo F.Lombardi, kuris yra ir naujojo popiežiaus atstovas. Tačiau tai esą nereiškia, kad jis gyvena izoliuotai kaip vienuolis.

Pasak F.Lombardi, jį žavi Benedikto „dvasinė ramybė“. Jam pačiam ir „Bažnyčiai Benediktas yra didis senas žmogus, išminčius, net šventasis“. Jo lūpas vis dar puošia „ta pati šypsena“.

2013 metų vasario 11-ąją Benediktas XVI netikėtai paskelbė, kad vasario 28-ąją atsistatydins. Pirmasis nuo Viduramžių popiežiaus atsistatydinimas sukėlė būgštavimus, kad naujojo ir buvusiojo Katalikų bažnyčios vadovo buvimas greta gali sukelti įtampą. Tačiau Benediktas pareiškė, kad nesikiš į įpėdinio sprendimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.