Premjeras teigia, kad susisiekimas su Kaliningradu - labai geras

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, jog susisiekimas su Kaliningrado sritimi yra labai geras, o trukdžiai kyla tik dėl vykdomų rekonstrukcijos darbų

Premjeras A.Butkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Premjeras A.Butkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 11, 2014, 10:27 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:28 AM

„Dėl greitesnio susisiekimo su Kaliningradu iš Lietuvos pusės yra daug padaryta ir, kiek turiu informacijos, susisiekimas su Karaliaučiumi yra labai greitas. Trukdžiai kyla tik dėl rekonstrukcijos darbų. (...) Mūsų tikslas – kad kuo daugiau krovinių per Lietuvos teritoriją judėtų į Kaliningrado sritį ir kuo daugiau krovinių būtų pristatyta į Klaipėdos uostą“, – interviu LRT radijui antradienį teigė A.Butkevičius.

Anot premjero, vasario 27-28 dienomis susitiks Rusijos transporto ir Lietuvos susisiekimo ministerijų ekspertai ir bus aptarta esamos infrastruktūros situacija bei tranzitinio geležinkelio tarifai.

„Svarbu kuo racionaliau išnaudoti turimą bendrą infrastruktūrą tarp Lietuvos ir Rusijos, kad mūsų verslas būtų konkurencingesnis ir turėtų ilgalaikius kontraktus“, – teigė A.Butkevičius.

Rusijos ambasadorius Lietuvoje Aleksandras Udalcovas pernai gruodį pradėdamas eiti pareigas išreiškė viltį, kad Lietuva supaprastins susisiekimą su Kaliningrado sritimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.