Vasario 16-ąją – devyniolika nemokamų ekskursijų Vilniuje

Siekiant įdomiau paminėti Vasario 16-ąją, šiemet vėl rengiama jau tradicine tampanti „V16 Vilniaus ekskursijų diena“. Ateinantį sekmadienį Vilniuje vyks net 19 nemokamų ekskursijų, kurias vilniečiams ir miesto svečiams dovanoja DNB bankas.

Signatarų namuose istorijos paskaitą Vilniaus gimnazistams surengė V.Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Signatarų namuose istorijos paskaitą Vilniaus gimnazistams surengė V.Landsbergis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 11, 2014, 8:34 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:35 AM

Šiemet šį renginį bus galima vadinti Vilniaus ekskursijų festivaliu, nes, be profesionalių gidų, vilniečius po miestą vedžios ir įdomias istorijas pasakos taip pat  4 patyrę žurnalistai: Edmundas Jakilaitis, Liudas Dapkus, Virginijus Savukynas ir Dainius Radzevičius.

Įžanginę ekskursiją-paskaitą Signatarų namuose Vilniaus gimnazistams surengė Nepriklausomybės Akto signataras, prof. Vytautas Landsbergis. Dėl susitikimo su jaunimu profesorius net pavėlavo į svarbų politinį posėdį.

„Kai čia anais laikais buvo priimami Lietuvai istoriškai svarbūs sprendimai, tie žmonės irgi buvo jauni. Kol esate jauni, privalome stengtis patirti ne tik malonumų, bet ir kurti ką nors tokio, dėl ko jums galės padėkoti ateities kartos“, – kreipdamasis į gimnazistus sakė V. Landsbergis.

Sekmadienį, Vasario 16-ąją, ekskursijos vyks nuo 10 iki 17 val.

Bus galima rinktis iš 9 renginių. Ekskursijas „Lietuvos valstybingumo istorijos keliu“, „Vilniaus pilys“, „Vilniaus rūmų istorija“, „Vilniaus legendos“, „Atraskite Vilniaus senamiestį“ tradiciškai ves profesionalūs gidai.

O  ekskursijas „Vilniaus istorijos detektyvai“, „Gedimino keliu. Lietuvos nepriklausomybės kelias“, „Lietuvos rytas“: ketvirtis amžiaus su nepriklausoma Lietuva“ bei „Užmiršti žurnalistų keliai“ ves žurnalistai L.Dapkus, V.Savukynas, E.Jakilaitis, taip pat  D.Radzevičius.

„Mūsų istorija iš tiesų įdomesnė, nei aprašyta vadovėliuose. Kviečiu vilniečius ir miesto svečius į 19 ekskursijų po šalies istoriją ir dabartį. Panaršykime Vilnių drauge“, – kvietė DNB banko Vilniaus regiono vadovas Edvardas Uziala.

Registruotis į V16 ekskursijas galima interneto svetainėje www.v16.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.