A.Butkevičius: „Metropolitenas - kol kas tik idėja“

Vyriausybei trečiadienį pritarus

A.Butkevičius mano, kad projektas nėra išbaigtas ir dar reikia dirbti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Butkevičius mano, kad projektas nėra išbaigtas ir dar reikia dirbti.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 12, 2014, 4:26 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:01 AM

Algirdas Butkevičius mano, kad projektas nėra išbaigtas ir dar reikia dirbti.

„Faktiškai grąžinome įstatymo projektą tobulinti Seimui, apie įgyvendinimą ten tikrai nėra kalbama, nėra kalbama apie finansavimą, aš manau, tai yra daugiau idėjos klausimas ir jokiu būdu negali būti suteiktas nacionalinis statutas“, - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams teigė ministras pirmininkas.

Pasak susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus, idėja yra priimtina iš esmės, tačiau įstatymo projektas turi būti tobulinamas.

„Iš esmės pritarti Metropoliteno įstatymo koncesijos projektui, tačiau siūlyti teikti Seimui tobulinti projektą, nes yra daug teisinių nesuderinamumų, pastabų - jų yra beveik 17“, - Vyriausybės posėdyje sakė susisiekimo ministras.

Jo teigimu, įstatymas yra daugiau teisinės bazės kūrimo įrankis ir nėra skirtas vienai konkrečiai vietovei.

Dėl statuso, kad tai nacionalinės svarbos objektas - jeigu Raseiniai norės metropoliteną daryti, tai tikriausiai nebus jis nacionalinės svarbos objektas. Šis įstatymas - daugiau teisinės bazės kūrimas“, - sakė R.Sinkevičius.

Pagal Koncesijų įstatymą Vyriausybė negali būti koncesininkė, todėl siūloma Metropoliteno įstatyme įtvirtinti, kad Vyriausybei ar jos įgaliotos institucijos sukurtai projekto įgyvendinimo bendrovei koncesija suteikiama be konkurso.

Įstatymo projekto autoriai sako, kad Vilniuje nutiesus metro, bus atvertas kelias kelių milijardų litų vertės užsienio investicijoms.

Premjeras Algirdas Butkevičius yra sakęs, jog Vyriausybė tokiam projektui tikriausiai neturėtų lėšų. Anot jo, šiuo metu yra kitų svarbesnių strateginių projektų, kurie turėtų būti finansuojami iš valstybės lėšų.

Vilniaus meras Artūras Zuokas yra inicijavęs greitojo tramvajaus linijos Santariškės-Geležinkelio stotis projektą ir dar pernai gegužę teigė, jog jis jau parengtas, o iki 2013 metų pabaigos miesto valdžia žadėjo skelbti jo statybos konkursą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.