Gavęs priemoką, primokės už ratus

Valdžia vis dėlto bando išdrebinti naują automobilio mokestį, nors dar visai neseniai žegnojosi, kad naujų mokesčių kol kas apskritai nebus.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Feb 13, 2014, 6:52 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:47 AM

Dėl švento tikslo – kuo gražiau pasirodyti prieš svarbiausius rinkėjus – buvusios valdžios apskabytus pensininkus – galima pamiršti visokias žegnones.

Lyg ir būtų galima sveikinti už tokią drąsą. Tačiau kyla esminis klausimas: ar nemaža dalis pensininkų galų gale neturės patys primokėti?

Galima paklausti tiksliau: kiek toje milijoninėje ratuotųjų armijoje, kuri turės sunešti 200 mln. litų pensininkų kompensacijoms, yra tų pačių senjorų?

Ar nebus taip, kad nemaža jų dalis turės už savo surūdijusias, tačiau galbūt ne visai mažo variklio tūrio geldas sumokėti daugiau nei gaus už savo nukarpytas pensijas? Tai visai įmanoma.

Štai už ratus susimokėjai 170 litų, prie pensijos gavai, pavyzdžiui, tą 100 litų minimumą ir sėdi sau su 70 litų minusu kišenėje. Ką daryti? Telieka išgerti – ne tiek bandant mokesčius už pakeltą svaigalų akcizą papildyti, kiek širdies skausmą numalšinti.

Juokai juokais, bet būtų keista, jei valdžia tuo metu, kai už uždarų durų gimdė jau Tarptautinio valiutos fondo seniai rekomenduotą mokestį, nebūtų apie tai bent pagalvojusi. Jei taip, kodėl apie to galvojimo rezultatus nepranešė pagimdžiusi?

Kol kas aiškių rezultatų nėra, nes nesusumuota statistika: nei kiek yra vairuojančių pensininkų, nei ką jie vairuoja, nei koks gali būti jų sumokėtų mokesčių ir gaunamų kompensacijų santykis.

Tai valdžia turėjo tiesiai ir pasakyti: „Darysime, bet dar nežinome, kuo tai baigsis – pliusu, nuliu, o gal ir minusu.“

Žinoma, tokios kalbos visai nedera nei prie gražaus žingsnio, nei prie artėjančių rinkimų. Todėl jų ir negirdėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.