Kompensuoti pensijas liberalai siūlo pardavus akcijas

Kompensuoti pensijas opozicinis

R.Šimašius, tai būtų sąžiningiausias kelias, nes „valstybės valdomą turtą uždirbo dabartiniai pensininkai“.<br>V.Balkūno nuotrauka iš archyvo
R.Šimašius, tai būtų sąžiningiausias kelias, nes „valstybės valdomą turtą uždirbo dabartiniai pensininkai“.<br>V.Balkūno nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-02-13 11:57, atnaujinta 2018-02-16 09:24

Liberalų skaičiavimais, pardavus po 5 proc. šių trijų bendrovių valstybei priklausančių akcijų, būtų surinkta per 202 mln. litų.

Taip pat liberalai kritikuoja valdančiųjų siūlymą siekiant kompensuoti prarastas pensijas įvesti naują - automobilio - mokestį.

„Liūdna, bet turime konstatuoti, kad valdantieji akivaizdžiai pritrūko fantazijos ieškant sprendimų, pasirinktas pats lengviausias, bet ir ydingiausias kelias sprendžiant kompensacijų išmokėjimo problemą, per mokesčių didinimą ar naujų mokesčių įvedimą“, - spaudos konferencijoje Seime sakė Liberalų sąjūdžio pirmininko pirmasis pavaduotojas Gintaras Steponavičius.

Kaip sakė liberalas Remigijus Šimašius, tai būtų sąžiningiausias kelias, nes „valstybės valdomą turtą uždirbo dabartiniai pensininkai“.

„Privatizavus dalį valstybės įmonių, kurios šiandien valdomos ne visiškai racionaliai, galėtume išjudinti šalies ekonomiką“, - taip pat pažymėjo R.Šimašius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.