Konservatorių karikatūrose premjeras virto „melALGIU“

Artėjant rinkimams šalies partijos ieško vis įdomesnių reklamos būdų. Štai Tėvynės sąjunga pradėjo platinti karikatūras, kurioje bus išjuokiami dabartinės valdančiosios daugumos darbai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-13 12:49, atnaujinta 2018-02-16 09:17

Labiausiai karikatūrose taikomasi į premjero ir Socialdemokratų lyderio Algirdo Butkevičiaus autoritetą. Karikatūros pavadintos "melALGIO nuotykiais". Pirmoje serijoje pašiepiamas valdžios sprendimas esą pirma pasididinti algas sau, o tik po to ieškoti pinigų paprastiems žmonėms.

Tėvynės sąjungos rinkimų štabo vadovė Monika Navickienė tikino, kad reklaminiame lankstinuke svarbiausia yra ne išraiškos forma, o siunčiama politinė žinia. „Griežtai nesutinkame su algų padidinimu daugiau uždirbantiems asmenims. Tai, kad nerandama kitų būdų, kaip pagerinti gyvenimo sąlygas mažiausiai uždirbantiems žmonėms, ir lėmė šių šaržų atsiradimą“, - aiškino ji dienraščiui "Lietuvos žinios".

Konservatorė sakė, kad karikatūrų piešimas buvo pasirinktas kaip linksmas žanras. „melALGIO nuotykių“ 1 serija išspausdinta 100 tūkst. vienetų tiražu. Opozicinės partijos atstovė tiesiai neatsakė, ar "melALGIS" yra premjeras A.Butkevičius. Tačiau išorinio panašumo jie tikrai turi.

„Tėvynės sąjunga elgiasi nekorektiškai ir nesolidžiai, tiesmukai mėgindami menkinti socialdemokratų Vyriausybės darbus, bet neprisiimdami atsakomybės už savo privirtą košę“, - "Lietuvos žinioms" pareiškė premjeras, išvydęs didžiausios Seimo opozicinės jėgos sukurtą politinę reklamą.

„Man asmeniškai tokios karikatūros nemalonios, tačiau žmonės nėra kvaili ir atsirinks, kur yra nemokšiškas politinis puldinėjimas, o kur - nuoseklus darbas ir pasiekti rezultatai“, - pažymėjo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.