Gardžiuodamasi žuvimi pasvalietė vos pati neužkibo ant kabliuko

„Tokį radinį pasidėsiu į sekciją ir laikysiu atminimui – jau visoms draugėms pasirodžiau, ką valgydama radau“, – lrytas.lt sakė 71 metų pasvalietė Zina. Labai mėgstančios žuvį moters staigmena laukė vos pradėjus valgyti parduotuvėje pirktus karštai rūkytų jūrų lydekų gabaliukus: tarp dantų pajutusi kažkokį svetimkūnį, moteris išspjovė nemažą žvejybinį kabliuką.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Feb 14, 2014, 12:07 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:34 AM

„Labai mėgstu žuvį – be jos gyventi negaliu“, – sakė garbaus amžiaus pasvalietė. Todėl neseniai vienoje Pasvalio parduotuvėje nusipirkusi pamėgtų bendrovės „Bajorų žuvis“ karštai rūkytų jūrų lydekų gabaliukų, ji tikėjosi skaniai užkąsti. Šie gabaliukai pardavinėjami ne supakuoti, o sveriami, jų kilogramas kainuoja beveik 11 litų.

Netikėtumas moters laukė vos pradėjus valgyti nusipirktą žuvį. Dantimis pajutusi kažką kieta, Zina išspjovė iš burnos beveik 4 centimetrų ilgio kabliuką. Ant jo dar buvo likęs trumpas pririšto valo galiukas. Moters teigimu, atrodė, kad kabliukas į žuvį netoli apatinio priekinio peleko buvo įsmigęs jau seniai.

Pasiėmusi žuvį ir surastą kabliuką, moteris kitą dieną nuėjo į parduotuvę, kur ją pirko. Nustebusios pardavėjos pažadėjo susisiekti su šias žuvis tiekiančios Rokiškio rajone įsikūrusios bendrovės „Bajorų žuvis“ vadovais.

Moteris džiaugėsi, kad netikėtas radinys jos nesužalojo. „Gerai, kad ne kokiam vaikui tas kabliukas pakliuvo“, – sakė ponia Zina. Pasvalietė sakė, kad jokios kompensacijos ji iš žuvų tiekėjų nenorinti, gaunanti pensiją ir pati galinti žuvų nusipirkti. Tiesiog norėjo perspėti, kad tokių radinių gali pasitaikyti.

Tačiau jau netrukus šią pensininkę patys susirado „Bajorų žuvies“ atstovai. Jie atsiprašė už patirtus nemalonumus, lauktuvių atvežė bendrovės produkcijos.

„Tokį radinį rasti – tai tas pat, kaip Aukso puodą išlošti“, – lrytas.lt sakė bendrovės „Bajorų žuvis“ savininkas Juozas Simutis. Jo teigimu, tai pirmas atvejis, kai iki pirkėjo nukeliavusioje rūkytoje žuvyje rastas kabliukas.

J.Simutis visiškai įsitikinęs, kad jų įmonėje gamybos metu kabliukas tikrai negalėjo patekti į žuvį. Jūros lydekas bendrovė „Bajorų žuvis“ importuoja iš Norvegijos, Argentinos, tačiau ten jos gaudomos tinklais, ne meškerėmis. Tai nebent į gyvą lydeką kažkokio meškeriotojo kabliukas įsmigo, o vėliau ji į tinklus pateko.

Žuvų ir kitų jūrų gėrybių perdirbimu užsiimančios bendrovės vadovas neatmeta galimybės, kad kabliukas prie žuvų galėjo atsidurti jau vėliau, tarkim, parduotuvėje. Tačiau vis tiek nusprendė surasti pasvalietę, jos atsiprašyti už patirtus nemalonius išgyvenimus ir kompensuoti patirtą žalą kitais įmonės gaminiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.