L.Graužinienė už A.Paulauską agituoja važinėdama Seimo mašina

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė naudojasi tarnybine padėtimi – ji šią savaitę parlamento automobiliu važinėjo po Lietuvos miestelius ir agitavo už Darbo partijos kandidatą į prezidentus Artūrą Paulauską. Vizitų metu Darbo partijos lyderę lydi ir apsauga.

L.Graužinienė agituoja už A.Paulauską Lietuvos miesteliuose.<br>V. Balkūno nuotr.
L.Graužinienė agituoja už A.Paulauską Lietuvos miesteliuose.<br>V. Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 14, 2014, 8:24 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:29 AM

Darbo partijos agitaciniuose renginiuose taip pat dalyvauja partijos kandidatai į Europos Parlamentą.

L.Graužinienė pažadėjo padėti A.Paulauskui rinkimų kampanijos metu. Šią savaitę ji su juo lankė kelis Žemaitijos rajonus.

Ar tokiu elgesiu Seimo vadovė nepažeidžia įstatymų ar etikos?

Parlamento vadovė L.Graužinienė penktadienį kalbėdama radijo stoties „Laisvoji banga" eteryje pabrėžė, kad ji neturi kito pasirinkimo - automobilis ir apsauga jai skirti kaip Seimo pirmininkei ir ji negali keliauti po Lietuvą viena.

„Aš neturiu kitos galimybės, nes Apsaugos įstatymas man neleidžia kitaip judėti. Aš su džiaugsmu vakare sėsčiau prie mašinos vairo ir judėčiau, bet man neleidžia vairuoti. Aš tiesiog jau pasiilgau vairavimo - su džiaugsmu važiuočiau pati", – sakė Seimo vadovė.  

L.Graužinienė sako, kad agitaciniai renginiai vyksta ne visą dieną, o tik nuo 16 valandos. Esą ryte rengiami oficialūs susitikimai su savivaldybių vadovais, kitais asmenimis, aptariamos įvairios problemos. Taip esą nušaunami du zuikiai – vyksta ir agitacija, ir oficialūs susitikimai, todėl nereikės važiuoti į tą patį rajoną antrą kartą.

Seimo vadovė penktadienį taip pat pasigyrė gavusi prezidentės Dalios Grybauskaitės kvietimą į Vasario 16-osios renginius. Primename, kad ilgą laiką šalies vadovė  Seimo pirmininkę ignoravo. Tiesa, šis kvietimas gali būti tik protokolinis. L.Graužinienė buvo pakviesta į vėliavų pakėlimo ceremoniją prie Prezidentūros. 

Kalbėdama apie galimus taupymo ir valdininkų mažinimo planus L.Graužinienė neatmetė galimybės, kad šiais metais ji atsisakys vieno iš savo pavaduotojų pareigybių. Lenkų rinkimų akcijos atstovas Jaroslavas Narkevičius šį postą gavo dėl pirmininkavimo Europos Sąjungai reikalų.

L.Graužinienė turi septynis pavaduotojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.