Paleckininkus suerzino šmaikšūs studentų plakatai

Šiandien vidurdienį Kaune mitingą rengia kraštutinės kairiosios pakraipos Socialistinio liaudies fronto Kauno skyrius ir kelios kitos organizacijos.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Feb 15, 2014, 11:45 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 7:06 AM

Organizatoriai gavo savivaldybės leidimą rinktis Kauno centre, Nemuno saloje nuo 12 iki 14 valandos. Jie nesitikėjo, jog ateis daug žmonių – savivaldybei teigė, jog mitinge laukiama nuo 100 iki 1000 dalyvių. Taip ir nutiko – mitinguojančiųjų buvo panašiai tiek, kiek policininkų.

SLF pirmininkas Algirdas Paleckis portalui lrytas.lt aiškino, jog mitingo metu bus pasisakoma prieš žmonių nuskurdinimą.

Frontininkai norėjo gauti leidimą mitinguoti vasario 16-ąją, per Valstybės atkūrimo dienos metines Vienybės aikštėje, bet negavo leidimo, nes tuo metu ten numatyta daug oficialių renginių.

Fronto vedlys šiandieniniame mitinge teigė nedalyvausiąs.

A.Paleckis liūdnai išgarsėjo savo pasisakymais, jog 1991 metų sausio 13-ąją "Savi šaudė į savus", o teisiamas už tai atsivedė būdį liudininkų iš Socialistinio liaudies fronto.

Kalbas prieš socialinę nelygybę rėžiantis veikėjas pats apsigyveno 194 kvadratinių metrų ploto nuosavame name, esančiame sostinės turtuolių kvartale, Laurų gatvėje.

A.Paleckis ne tik neigia sovietų agresiją per 1991 metų sausio įvykius, bet ir rusiškame portale baltexpert.com palankiai atsiliepia apie 1940 metų liepos 21-ąją susirinkusį Liaudies Seimą, palaidojusį mūsų šalies nepriklausomybę.

Suerzino plakatai

Iš viso į mitingą Kaune atėjo apie 20 žmonių, priklausančių Socialistiniam liauduies frontui, judėjimu „Lietuva be nacizmo“, Visuomeninei piliečių sąjungai ir kitoms radikalioms kairiųjų organizacijoms. Tvarką palaikančių policininkų buvo dukart daugiau.

Mitingo metu buvo kilęs nedidelis incidentas.

Oratoriams rėžiant kalbas, prie jų priėjo penki Vytauto Didžiojo ir Kauno technologijos universiteto studentai, nešini šmaikščius plakatus: „Algirdai Palecki, apsišaudėt ir apšaudėt savus“, „Rytų fronte nieko naujo“, „Algirdas Paleckis viską atvogs atgal ir atstatys kolūkius“, „Liaudies fronte sekso nėra – tik meilė“.

„Tai – mūsų spontaniška reakcija į Socialistinio liaudies fronto veikėjų pasisakymus, balansuojančius tarp juodojo humoro ir absurdo. Mes patys nepriklausome jokioms organizacijoms“, – šypsodamasis pasakojo VDU studentas Rytis Zaloga.

Studentai įteikė frontininkams balionus ir gėles, bet jų pasirodymas užtraukė mitingo dalyvių pyktį.

Piketuotojų atstovas Edvardas Satkevičius jaunuolius išvadino Lietuvos duobkasių bendrininkais, o greta jo stovėjusi moteris piktinosi, kodėl studentai nesuimami.

Slopindami kivirčą, pareigūnai paprašė jaunuolių atsitraukti nuo mitinguotojų būrelio.

Policija patikrino visų penkių studentų asmens dokumentus.

Nors rinktis gatvėse iki 15 žmonių grupei leidimo nereikia, anot pareigūnų, jie vistiek privalo  iš anksto perspėti savivaldybę apie būsimą sambūrį. To nepadarius, galima sulaukti administracinės nuobaudos.

„Jaunuolių nesulaikysime, bet neaišku, ar jie nebus nubausti. Dėl to dar bus sprendžiama“, – lrytas.lt pareiškė Kauno apskrities policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos viršininkas Remigijus Stukas.

Mitinguotojai rėžė Rusiją palaikančias kalbas. Socialistinio liaudies fronto Kauno skyriaus pirmininkas Giedrius Grabauskas aiškino, jog Kremlius kritikuojamas nepagrįstai, siekiant nukreipti žmonių dėmesį nuo didesnių problemų.

Anot G.Grabausko, 1990-ųjų Kovo 11-osios Nepriklausomybės atkūrimo akto padariniai yra skaudūs visai šaliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.