V.Mazuronis: keldami R.Paksą darome klaidą

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos vicepirmininkas Valentinas Mazuronis mano, kad R.Paksui nebus leista dalyvauti prezidento rinkimuose, todėl partija daro klaidą keldama jo kandidatūrą.

V.Mazuronis turi kitą nuomonę dėl prezidento rinkimų.<br>T. Bauro nuotr.
V.Mazuronis turi kitą nuomonę dėl prezidento rinkimų.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Feb 15, 2014, 12:52 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 7:01 AM

V.Mazuronis įsitikinęs, kad R.Paksas galėtų dalyvauti prezidento rinkimuose tik Seimui pakeitus Konstituciją ir Prezidento rinkimų įstatymą, tačiau tai nebuvo ir artimiausiu metu nebus padaryta.

Tai reiškia, kad partija neturės savo atstovo prezidento rinkimuose, o jos rėmėjai turės balsuoti už konkuruojančių partijų kandidatus arba dabartinę prezidentę Dalią Grybauskaitę. Tai esą gali būti tragedija partijai artėjančiuose Europos Parlamento ir savivaldybių tarybų rinkimuose, nes partijos gerbėjai gali pradėti rinktis kitas politines jėgas. 

„Aš manau, kad tas sprendimas nėra teisingas ir nėra iki galo subalansuotas, todėl ir dariau viską, kad R.Paksui būtų leista dalyvauti, bet tai, kad mes nepasiruošę jokiam kitam variantui ir išblaškysime rinkėjus, tai mums atsilieps ir Europos Parlamento rinkimuose ir artimiausiuose savivaldybių rinkimuose ir todėl man atrodo nuoširdžiai, kad tai sprendimas, kuriam aš pritarti negaliu“, - aiškino V.Mazuronis.  

Jeigu R.Paksui bus leista kandidatuoti į prezidentus, V.Mazuronis pažadėjo atsiprašyti partijos narių už savo nuomonę. 

V.Mazuronis sako, kad jis pats nenori dalyvauti prezidento rinkimuose. Jis neįvardijo, kas prezidento rinkimuose galėtų pakeisti R.Paksą. 

Anot V.Mazuronio, spaudoje jau ilgą laiką kuriamas mitas, kad partijoje vyksta nesutarimai tarp jo ir  R.Pakso, esą partija skilinėja. 

"Noriu nuoširdžiai nuvilti visus bandančius žiniasklaidoje tą mitą vystyti. Su prezidentu R.Paksu aš, kaip ir su kitais partijos įkūrėjais ir nariais, dirbame vienoje komandoje jau dešimt metų. Mes dirbsime vienoje komandoje ir toliau", - sakė V.Mazuronis.

Visai kitaip partijos suvažiavime šeštadienį kalbėjo ištikimybės R.Paksui neslepiantis Seimo narys Petras Gražulis.

"Šis žingsnis yra teisingas ir, manau, kad jį turime drąsiai žengti. Kas gi atsitiks, jeigu mafija ir sistema, su kuria mes kovojame, su Konstitucinio Teismo dvasiomis, kurios neleis kandidatuoti rinkimuose. Yra tolimesnis teisinis kelias - tas pats Starsbūras, ta pati Europos Taryba. Yra galimybė net kvestionuoti, kad šie rinkimai nėra teisėti", - kalbėjo P.Gražulis. 

"Mūsų partija nėra sisteminė. Mūsų tikslas - sugriauti sistemą, kuri užvaldė Lietuvą. Ir mes einame teisingu keliu", - saviškius drąsino Seimo narys. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.