Prie Seimo nario vilos – apdriskusi Lietuvos valstybės vėliava

Jei prie kuklaus pensininko namelio Vasario 16-ąją plaikstytųsi sudriskusi ir apibrizgusi Lietuvos valstybės vėliava, būtų galima rasti pateisinimų. Gal žmonėms jau nusilpo regėjimas, neįstengia apsiūti, o naują nusipirkti neturi iš ko. Bet apgailėtino vaizdo Lietuvos valstybės vėliava plaikstosi Rusnės saloje prie jauno ir veržlaus Seimo nario „tvarkiečio“ Remigijaus Žemaitaičio vilos „Senoji Rusnė“.

Daugiau nuotraukų (1)

Aldona Aleksėjūnienė

Feb 16, 2014, 8:45 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 6:33 AM

Ištaigingas jo šeimai priklausantis trijų pastatų kompleksas su prieplauka yra pastatytas prie Vorusnės upės pylimo.

Apiplyšusį vėliavos audeklą su kabančiais draiskalais apačioje vėjas plaka į sieną, suka apie stiebą. Nei pagarbos Valstybei, kuriai tarnauti Seimo narys yra prisiekęs, nei solidaus elgesio pavyzdžio.

„Gal susimesti ir nupirkti, jei toks šykštus ir naują nusipirkti neišgali?“, - sarkastiškai kalba pamario žmonės. Ir primena – Seimo valdančioji dauguma po kelis tūkstančius litų jau yra padidinusi algas visiems išrinktiesiems. R.Žemaitaičiui, ekonomikos komiteto pirmininkui - taip pat. Neskursta.

Rusnės salos bendruomenė ir Šyšos kaimo žmonės Vasario 16-ąją minės ir Lietuvos vėliavą iškels traškančiu ledu padengtoje plynėje prie Atmatos upės. Tai jie darys jau ketvirtus metus iš eilės. Vis primindami – vanduo ir ledas susisiekimą su žemynu kasmet ir vis ilgesniam laikui apsunkina.

Pernai perkėla prie užliejamos kelio atkarpos buvo rengiama tris kartus ir dirbo nuo sausio 3 iki 27, nuo vasario 3 d. iki 22 d. ir nuo balandžio 18 iki 30 dienos. Šiemet per šalčius rusniškiai įsirengė ledo kelią ir juo naudojosi, kol vanduo nuo kelio atslūgo. „Jei ant 1-1,5 metro aukščio polių 400-500 metrų ilgio užliejamo kelio atkarpa būtų pakelta, problemos neliktų. Laukiam, nesulaukiam“,- sako.

Šeštadienį šventės rengėjai prie užšalusių plotų vežė šieno ryšulius, ant kurių bus galima atsisėsti, rengė ledo ritulio aikštę, vaikams – kalvaratą. „Pasidarykime šventę patys sau: 12 val. atvykim su šeimomis, draugais, artimaisiais, atsineškim užkandžių, karštų gėrimų, bus smagu“, - kvietė atvykti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.