Kaune vietoj valkatyno bus beisbolo aikštynas

Sportiškiausiu šalies miestu vadinamas Kaunas ėmėsi gaivinti apleistus sporto objektus – aikštynus, stadionus. Atėjo eilė ilgus metus valkatų prieglauda virtusiam „Gintaro“ stadionui, esančiam Taikos prospekte, kuriame anksčiau treniravosi lengvaatlečiai ir futbolininkai, sportavo profesinių mokyklų mokiniai, mokėsi beisbolininkai.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Feb 17, 2014, 5:34 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:57 AM

Pirmadienį Kauno meras Andrius Kupčinskas su švietimo ir mokslo (ŠMM) ministru Dainiumi Pavalkiu pasirašė susitarimą, pagal kurį stadioną perima ministerija.

Planuojama atnaujinti ne tik 10 hektarų apleistą teritoriją, bet ir joje esančius statinius. Čia numatoma įrengti uždarą lengvosios atletikos maniežą, mokymo įstaigų mokomąją sporto bazę, sporto ir sveikatingumo kompleksą, beisbolo aikštę ir kitus sporto objektus.

„Gerai būtų įrengti dar vieną baseiną Kaune. Rūtos Meilutytės pergalės kauniečius įkvėpė plaukioti, tad vien „Girstučio“ baseino gali neužtekti“, – pažymėjo sporto ir kultūros reikalus prižiūrintis Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius.

Didelių vilčių su stadiono idėjos atgimimu sieja ir beisbolo sporto aistruoliai, čia jau vyko šios sporto šakos varžybos.

Nors populiarinti beisbolą Lietuvoje tarpukariu bandė lakūnas didvyris Steponas Darius, o po Nepriklausomybės atkūrimo – pernai miręs buvęs Seimo narys Kazys Bobelis, ši amerikiečius pakerėjusi sporto šaka mūsų šalyje kol kas stipriau neprigijo.

Viena priežasčių – trūko sportinės bazės, kuri dabar bus kuriama Kaune.

Šiais metais už 200 tūkst. Lt ketinama parengti stadiono atnaujinimo techninį projektą. Stadionui atstatyti planuojama gauti lėšų iš 2014–2020 m. ES skiriamų 0,5 mlrd. Lt sporto objektams įrengti programos.

„Iš esmės tai tikrai neblogas stadionas: danga nei per minkšta, nei per kieta, net šeši bėgimo takai yra. Tik daug buvo išvogta ir išdraskyta, nes stadionas ilgai neturėjo savininko. Jį atnaujinus būtų ir puiki vieta uždaram lengvosios atletikos maniežui, nes manieže, esančiame Aušros gatvėje, netelpa visi sportininkai. Čia taip pat galima bus žaisti futbolą, įrengti beisbolo aikštyną“, – pažymėjo Kauno miesto savivaldybės Sporto ir kultūros skyriaus vyresnysis specialistas Alvydas Šidlauskas.

Tikimasi, kad atnaujintas „Gintaro“ stadionas ypač bus naudingas netoliese esančioms 5 profesinėms techninėms mokykloms, jaunuoliai turės vietą sportuoti, treniruotis.

Tiesa, proftechninių mokymo įstaigų mokiniai ir dabar neretai traukia į stadioną – bet dažniau ne sportuoti, o aiškintis tarpusavio santykių kumščiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.