R.Pakso reklama sukėlė skandalą Europos Parlamente

„Tvarkos ir teisingumo“ vadovo Rolando Pakso ir jo kolegos Juozo Imbraso homofobiška reklama papiktino Europos Parlamento pirmininką Martiną Schulzą. Tolerancija garsėjantį vokietį Europos Parlamento vadovą nemaloniai nustebino „tvarkiečių“ sprendimas jo nuotrauką naudoti reklamai, nukreiptai prieš seksualines mažumas.

Ši „tvarkiečių“ reklama Lietuvos žiniasklaidoje nepadarė įspūdžio Briuselyje.<br>Lrytas.lt montažas
Ši „tvarkiečių“ reklama Lietuvos žiniasklaidoje nepadarė įspūdžio Briuselyje.<br>Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Feb 17, 2014, 9:59 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:34 AM

„Seksualinė orientacija nesuteikia pagrindo reikalauti išskirtinių teisių“, – toks šūkis mirga ant europarlamentarų R.Pakso ir J.Imbraso reklamų kai kuriuose interneto portaluose. Jose naudojama nuotrauka, kurioje R.Paksas ir J.Imbrasas nusifotografavo kartu su M.Schulzu.

Reklamoje taip pat nurodomas euroskeptiška laikomos Europos Parlamento frakcijos Laisvės ir demokratijos Europa, kuriai priklauso minėti politikai, logotipas. 

Portalo lrytas.lt žiniomis, ši reklama sukėlė nemenka atgarsį Europos Parlamente. Jo vadovo sekretoriatas pareikalavo, kad „tvarkiečiai“ nenaudotų M.Sculzo atvaizdo homofobiškose reklamose. Jei šio reikalavimo nebus paisoma, politikams iš Lietuvos grasinama imtis teisinių priemonių.

Nežinia, ar tai sutapimas, tačiau šiomis dienomis homofobiška reklama kai kuriuose portaluose dingo.

Europos Parlamento narys Juozas Imbrasas sako, kad taip atsitiko todėl, kad reklamos ir jose naudojami šūkiai yra nuolat keičiami.

Jis netiki informacija, kad Europos Parlamento pirmininkas nepatenkintas „tvarkiečių“ reklama.

„Nežinau, anądien pakvietė mus pietų. Jeigu nepatenkintas, būtų nepakvietęs mūsų pietų. Jis mums nieko nesakė. Iš kur jūs Lietuvoje būdami žinote, kad jis nepatenkintas“, – portalui lrytas.lt sakė europarlamentaras J.Imbrasas.

Politikas tikino, kad jų su R.Paksu ir Parlamento vadovo santykiai yra geri. Esą M.Schulzas labai apsidžiaugė neseniai iš „tvarkiečių“ gavęs dovanų didžiausios pasaulyje Europos Sąjungos vėliavos nuotrauką.

J.Imbrasas sako, kad jų reklama nėra homofobiška. „Tvarkiečiai“ tvirtina neniekinantys gėjų ir lesbiečių, o tik norintys pabrėžti, kad jie nėra išskirtiniai visuomenėje, visų žmonių teisės yra lygios.

„Mes sakome, kad privilegijų niekam neturi būti“, – aiškino politikas.

„Viso gero. Davai. Nesuk makaronų, vaike. Jeigu nori rimtai, kalbam, o jeigu ne – nereik. Sėmės tau. Bai bai“, – nemalonų pokalbį baigė Lietuvos atstovas Briuselyje.

R.Paksas praėjusį šeštadienį Vilniuje vykusiame partijos suvažiavime apgailestavo, kad Europos Sąjungoje neginamas tradicinės šeimos institutas, seksualinės mažumos daro vis didesnę įtaką įvairių valstybių raidai. Jis ragino, kad lytinių mažumų tematika kuo greičiau dingtų iš Europos Parlamento darbotvarkės. Esą Briuselio politikai tik be reikalo švaisto laiką ir nesprendžia esminių problemų.

„Europos Parlamente ne kartą labai kategoriškai pasisakiau, kad Europos Sąjungos institucijų propaguojamos lytiškumo, homoseksualumo bei tradicinės šeimos sampratos griovimo doktrinos iš esmės turi būti eliminuotos iš Europos Sąjungos politinės darbotvarkės. Seksualinė orientacija negali ir neturi būti priežastimi reikalauti išskirtinių teisių bei tokias teises suteikti“, – sakė R.Paksas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.