Į misiją Afganistane išlydėta nauja karo logistų pamaina

Antradienį į NATO vadovaujamą tarptautinių saugumo paramos pajėgų misiją Afganistane išlydėta vienuoliktoji Lietuvos nacionalinės paramos elemento pamaina (NPE-11), kuri rūpinis ne tik Afganistane dislokuotų Lietuvos karių logistiniu aprūpinimu, bet ir parsiunčiant į Lietuvą naudotą karinę techniką bei kitas operacijoje Afganistane naudotas materialines vertybes.

Į misiją Afganistane išlydima nauja karo logistų grupė.<br>E.Žygaičio nuotr.
Į misiją Afganistane išlydima nauja karo logistų grupė.<br>E.Žygaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 18, 2014, 6:48 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:59 AM

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, Lietuvos kariuomenės Logistikos valdyboje Vilniuje vykusioje išlydėtuvių ceremonijoje dalyvavo krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius, Logistikos valdybos vadas pulkininkas Sigitas Mundris, padalinių vadai, Logistikos valdybos kariai ir darbuotojai, karių artimieji, kiti svečiai.

Afganistanas niekada nebuvo labai saugi ir rami vieta. O jūs, kariai, išvykstate ten dar neramesniu laikotarpiu, kai Afganistane vyks šalies rinkimai, bus skaičiuojami rinkimų balsai. Linkiu broliškai ir seseriškai vienas kitam padėti, atsakingai atlikti savo tarnybą ir sveikiems sugrįžti namo,“ – išlydėdamas karius į pusės metų misiją sakė krašto apsaugos ministras J. Olekas.

Išlydėti karių atvykęs kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius pabrėžė, kad Nacionalinės paramos elemento sudėtyje yra jau nebe pirmą kartą į misiją vykstančių karių ir jų didžiausia pareiga bus padėti ir pagloboti pirmą kartą į misiją išvykusius karius.

Kovo mėnesį išvykstančioje NPE-11 pamainoje – 12 karių. Šis padalinys suformuotas Logistikos valdybos karių pagrindu.

Logistikos valdybos vadas pulkininkas Sigitas Mundris išvykstantiems kariams palinkėjo sėkmingos tarnybos ir kruopštumo tarnyboje, nes laukia sunkus darbas, tiek aptarnaujant Afganistane tarnaujančius karius, tiek parsiunčiant į Lietuvą operacijoje naudotą karinę techniką bei kitas materialines vertybes.

NPE-11 vadovaus Logistikos valdybos individualaus rengimo skyriaus viršininkas majoras Saulius Gurauskas.

Nacionalinio paramos elemento pagrindinis uždavinys užtikrinti logistinį aprūpinimą Afganistane dislokuotiems Lietuvos kariniams padaliniams.

Pagrindinė Nacionalinės paramos elemento grupė yra dislokuota tarptautiniame Kabulo oro uoste. Pavieniai elemento kariai tarnauja Kandaharo oro uoste.

Šiuo metu Afganistane tarnauja per šimtą Lietuvos karių. Šalies pietuose yra dislokuotas Lietuvos specialiųjų operacijų eskadronas, kuris be specialiųjų operacijų užduočių, rengia vietos saugumo pajėgų karius. Pagrindiniame NATO operacijos (angl. ISAF) oro uoste Kandahare tarnauja Afganistano karinių oro pajėgų sraigtasparnių pilotus ir orlaivius aptarnaujantį personalą rengianti Oro pajėgų mokymo grupė. Taip pat LR specialiosios misijos Afganistane vadovo apsaugą užtikrina Karo policijos kariai, ISAF štabuose sostinėje Kabule, Vakarų ir Šiaurės regionuose tarnauja pavieniai karininkai.

Lietuva taip pat yra skyrusi vieną karininką Jungtinių Tautų misijai Afganistane (angl. UNAMA).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.