Iliuzijų pilyje aidi verkšlenimai

I.Tobias ir D.Stagniūnas netapo geriausiai Sočio žaidynėse pasirodžiusiais Lietuvos olimpiečiais, nors daug kas manė, kad jų vieta bus aukščiausia.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Nenartavičius

Feb 19, 2014, 7:33 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:48 AM

Ne tragedija ir 17-oji pozicija. Sportininkai įgyvendino svajonę čiuožti olimpiadoje ir liko patenkinti savo pasirodymu. Žiūrovams irgi buvo smagu matyti ledo šokius, girdėti emocingus šūksnius prieš televizijos kameras.

Tiesa, mūsų pora pažėrė ir frazių, kurios privertė suklusti: „Teisėjai nebuvo dosnūs“, „Taip buvo Povilui su Margarita, taip nutiko ir mums“.

Kitaip sakant, mus vėl nuskriaudė. Jau 22 metus skriaudžia. Nesvarbu, kad šįkart net Lietuvos teisėjos skirti balai atitiko bendrą vertinimų lygį.

Verkšlenimo įpročiai gajūs. Ilgai laukiant Lietuvos pilietybės suteikimo I.Tobias buvo galima priekaištauti prezidentei D.Grybauskaitei: kodėl ji tai padarė pernai gruodį, o ne prieš metus?

Tačiau ar iš tiesų mūsų šokėjai buvo vertesni aukštesnės vietos? Taip, programa įdomi, kostiumai gražūs. Bet jie tikrai dar nėra olimpinių žaidynių pirmojo dešimtuko pora. Juk elitui priklausantys sportininkai kartu šoka po 10 metų ir daugiau, be to, kasmet išdygsta talentingo jaunimo.

Tad ar verta buvo statyti iliuzijų pilis, o po to kaltinti kitus?

Antai 19-metė čiuožėja trumpuoju taku A.Sereikaitė olimpiadoje pateko tarp 16 geriausiųjų. Vakar ji siekė pakilti dar aukščiau – rizikavo, bet suklydo. Teisėjai diskvalifikavo lietuvę už neteisingą veiksmą, bet jauna sportininkė pati pripažino savo klaidą.

23 metų T.Kaukėnas trasoje lenkė pasaulio biatlono žvaigždes, bet paskutinėje šaudykloje triskart suklydo. Irgi ne tragedija. Tačiau anykštėnas nekaltino nei sniego, nei slidžių, nei dar ko nors. Negana to, pro ašaras nuoširdžiai atsiprašė visų tų, kuriuos galbūt apvylė. Tokie žodžiai įtikina labiau nei verkšlenimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.