Nugalėti referendumą. Bet kokia kaina

Sveikas protas privalo laimėti, priemonės – nesvarbu. Aš rimtai. Nugalėti beprotybės referendumą, o jei jis vis tiek bus – nugalėti beprotybę referendume.

Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Užkalnis

Feb 19, 2014, 11:13 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:34 AM

Priemonės tikrai nesvarbu, nes tikslas jas pateisina. Viskas, kas teisėta, čia tiks. Referendumas dėl žemės yra nukreiptas prieš Lietuvos interesus. Tai akivaizdu protingai mūsų šalies gyventojų daugumai. Jei jums atrodo, kad jis yra Tautos teisėtos valios išraiška, tai jūs nesate iš tos daugumos.

Gana apsimesti, kad visi savaip teisūs, ir visokios nuomonės turi teisę gyvuoti. Kenksmingos iniciatyvos, dar ir entuziastingai palaikomos mums nedraugiškų valstybių ir jėgų, nusipelno atsako. Teisinių priemonių yra įvairių, ir mes jas visas panaudosim.

Reikės dar kartą skaičiuoti parašus? Tai ir suskaičiuosim nors ir penkis kartus, net jei prireiks tai daryti per teismus. Teks kabintis prie formalumų, tai ir prisikabinsim. O jei privačią nuosavybę ir laisvą individo valią norintys supančioti šliužai vis dėl to prastums tą referendumą, boikotuosim, ir jis pralaimės.

O kaipgi piliečių valia, sakote? Tai aš jums klausimu į klausimą. O kaip bus, jei piliečiai sugalvos uždrausti lietuvėms tekėti už užsieniečių ir apskritai su jais miegoti („Lietuvos moterie! Tavo klynas priklauso Tautai!“) – tegu sau renka parašus? Arba užsimanys svastikos, „saulės simbolio“, ant mūsų vėliavos?

Arba sugalvos apgyvendinti kitataučius getuose, kur jie turės dėvėti skiriamuosius drabužius, ir pradės rinkti parašus, kad prastumtų tokią iniciatyvą? Arba siūlys kastruoti gėjus ir priimti atitinkamą įstatymo pataisą? Tada irgi gerbsim piliečių valią?

Aferistai, įžūlėjantys jau nebe dienomis, o valandomis, net negali pasislėpti už tariamo naivumo ir gerų norų. Geri norai, kaip žinome, yra populiari statybinė medžiaga, grindžiant magistralinį kelią į vieną vietą.

Dėl naivumo kas nors būtų patikėjęs, jei tai būtų pavienis atvejis. Tačiau priešiškos Lietuvos interesams iniciatyvos, pridengtos demokratijos demagogija, jau kuris laikas byra ant mūsų, kaip cheminis ginklas. Dėl atominės, kad neturėtume savo elektros. Dėl skalūnų, kad neturėtume savo gamtinių dujų.

Dabar – referendumas dėl žemės, kad kiti jums galėtų pasakyti, ką galima ir negalima daryti su savo nuosavybe.

Pralošim šitą referendumą – šliužai surengs kitą, dėl Europos Sąjungos narystės. Paskui – dėl išstojimo iš NATO (nebijokit, vadinsis kaip nors taikiai, kad susileistų visos ašaringos širdelės: „Dėl Lietuvos neutraliteto ir taikaus sugyvenimo su kaimynais geros draugystės ir prievartos atsisakymo pagrindais ir skubaus šalies demilitarizavimo“).

Paskui bus jau balsavimas „Dėl Lietuvai draugiškų taikos palaikymo dalinių iš artimųjų sąjungininkių laikino kontingento apgyvendinimo Lietuvos Respublikoje“. Visa tai irgi bus piliečių valios išraiška.

Kaip liaudies Seimas 1940 metais. Kaip „sąjunginis referendumas dėl SSRS išsaugojimo“ 1991 metų kovo 17 dieną. Pamiršote, kad toks buvo? Tai galiu priminti. „Ar jūs manote, kad yra būtina išlaikyti Sovietų Socialistinių Respublikų Sąjungą kaip atnaujintą lygiateisių suverenių respublikų federaciją, kurioje bus visiškai garantuojamos visų tautybių žmonių teisės ir laisvės?“ – toks buvo klausimas.

Atėjo balsuoti 80 proc. rinkimų teisę turėjusių „piliečių“. 77,85 proc. balsavusių atsakė teigiamai, bet prašau, vėl valdžia užkimšo liaudžiai burną, nei Sovietų Sąjungos, nei federacijos, nei nieko. Vietoje to – geopolitinė katastrofa, kaip sakė draugas Vladimiras Putinas. Negaila jums, šliužų komanda?

Negalima apsigauti, klausant veidmainiškus moralus iš visos tos lojančios šutvės, kuri pasigriebia demokratijos ir nuomonių įvairovės balalaikas, kai tai jiems yra patogu.

Ironiška: apie „piliečių teisę rinktis“ skalambija tie, kam jokios teisės rinktis iš tiesų nereikia. Jie tik nori atimti iš laisvos šalies laisvų žmonių prigimtines teises į mūsų turtą.

Jie sako „gerbkit kitokią nuomonė“? Labai gerai, aš turiu kitokią nuomonę, ir mano nuomonė yra tokia, kad nepasiekusiems reikiamo sąmoningumo lygio negalima leisti mano šalies terorizuoti tautinio Talibano žaidimais.

Isterikams ir manipuliuojamiems iš svetur veikėjams atrodo, kad jie turi teisę būti išklausyti, ir turi teisę, kad į jų mintis būtų atsižvelgta. Nieko panašaus. Tokios teisės jums niekas neužtikrino. Čia XXI amžius, čia Europa, ir čia galioja dar ir sveiko proto kriterijai.

Jei reikės rinktis tarp manipuliatorių išžagintos demokratijos, kurią jūs pateikiate kaip minios balso klausymą, ir tarp sveiko proto principų, tai mes nedvejodami rinksimės sveiką protą. Tam mes turime pakankamai įstatymo numatytų galimybių ir išmonės. Sugebėjome sukurti laisvą Lietuvą ir tiek metų ją išsaugoti, kaip nors sugebėsime ir apginti. Ramiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.