Ukrainiečiams pagalbos ranką ištiesti nori ir Lietuvos vežėjai

Šalies vežėjai prisideda prie

Šalies vežėjai prisideda prie palaikymo Ukrainai.<br>AP nuotr.
Šalies vežėjai prisideda prie palaikymo Ukrainai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 20, 2014, 6:22 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 2:15 AM

Ketvirtadienį vykusiame susitikime su Ukrainos vežėjų asociacijos ASMAP atstovais buvo tartasi, kaip Lietuvos vežėjų asociacija galėtų garantuoti už kolegas iš Ukrainos vežant krovinius į Europos Sąjungos (ES) šalis.

Pasak asociacijos „Linava“ prezidento Algimanto Kondrusevičiaus, ukrainiečiai paprašė lietuvių pagalbos perorientuojant krovinių srautus į Vakarus, nes jų darbas į Rusiją blokuojamas. Patekti į Rusiją su TIR knygelėmis pastarieji nebeturi jokių galimybių.

„Kai Ukrainos vežėjas gabena ukrainietišką krovinį į ES valstybę, jis turi pateikti garantiją, kad krovinys bus pristatytas į muitinę. Mes galėtume garantuoti. Tai yra galimybė vežėjui dirbti šioje sistemoje. Šiandien ieškojome visų bendradarbiavimo galimybių“, - teigė jis.

Ukrainos vežėjų asociacijos ASMAP viceprezidentas Jurijus Kučinskis pažymi, kad abipusis susitarimas dėl garantijų krovinių vežėjams labai reikalingas ukrainiečiams.

„Ieškome sprendimų, kaip greičiau ir saugiau vystyti logistiką į ES šalis“, - paaiškino J. Kučinskis.

Svečiai iš Ukrainos teigė, kad suderinę bendradarbiavimo sutarties projektą grįš į liepsnojantį Kijevą. Transporto bendrovių padėtis Ukrainoje po Rusijos sprendimų neįsileisti Ukrainos vežėjų su TIR knygelėmis yra ypač nelengva. Jų darbas sutriko ir dėl šalyje vis labiau įsivyraujančio chaoso.

„Buvau nuvykęs į Lenkijos-Ukrainos sienos kirtimo punktą Korčova-Krakovicai, kur protestuotojai užblokavo betoniniais blokais važiuojamąją dalį, uždegė laužus. Derybos tęsiasi, tačiau nelabai aišku, kodėl trukdomas taikių piliečių darbas“, - pasakojo svečias iš Ukrainos.

ASMAP vežėjams rekomendavo vykti per kitus sienos kirtimo punktus, kurie šiuo metu dirba įprastu režimu.

Pasak jo, įvažiavimas į Kijevą taip pat beveik neįmanomas - miestas uždarytas, sunkvežimiai neįleidžiami, jų eilės susikaupusios pakelėse ar aikštelėse. Vykstama aplinkkeliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.