Agroverslas: kaip įveikti iššūkius ir kurti pridėtinę vertę

Po sėkmingo starto pernai, DNB banko iniciatyva vasario 26 d. Vilniuje vyks antroji „Lietuvos agroverslo konferencija 2014: tendencijos ir galimybės“. Į renginį rinksis įvairių agroverslo sričių atstovai – nuo augintojų iki perdirbėjų – aptarti kas naujo vyksta šioje visai Lietuvos ekonomikai svarbioje verslo srityje. Konferencijoje dalyvaus maisto perdirbėjai, ūkininkai, žemės ūkio bendrovių, Vyriausybės ir UAB „Žemės ūkio garantijų fondas“ atstovai.

Pernai Kaune vykęs DNB banko renginys sulaukė didelio agroverslo atstovų susidomėjimo.
Pernai Kaune vykęs DNB banko renginys sulaukė didelio agroverslo atstovų susidomėjimo.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 21, 2014, 6:04 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:28 AM

Pasak DNB banko prezidento pavaduotojo dr. Vyginto Bubnio, DNB kviečia skirtingų žemės ūkio sektoriaus atstovus, nes supranta šią verslo sritį kaip vientisą verslo grandinę, kurioje efektyvesnis bendradarbiavimas tarp gamintojų, perdirbėjų ir prekybininkų kuria didesnę pridėtinę vertę kiekvienam.

„Po kelių itin derlingų ir pelningų metų mes visi galėjome įsitikinti, kokį poveikį visam sektoriui gali turėti sunkai prognozuojami faktoriai, kaip pavyzdžiui, gyvulių ligos ar kaimyninių šalių vienašališki sprendimai. Tai verčia mus visus pagalvoti, kaip kartu galėtume geriau įveikti panašaus pobūdžio rizikas. Tad ir šiuo požiūriu agroverslo konferencija pasitarnaus geresniam tarpusavio supratimui ir bendradarbiavimui“, – teigė V. Bubnys.

Konferenciją atidarys žemės ūkio ministras prof. Vigilijus Jukna. Europos Sąjungos žemės ūkio ir kaimo plėtros gaires pristatys Europos Komisijos žemės ūkio ir kaimo plėtros generalinio direktorato Žemės ūkio politikos analizės ir prognozių skyriaus vedėjas Pierre Bascou.

Lietuvos agroverslo lyderiai su konferencijos dalyviais dalinsis savo geriausiąja patirtimi, o DNB analitikai pristatys specialiai šiam renginiui parengtą pasaulio ir Lietuvos žemės ūkio sektoriaus apžvalgą. Konferencijos moderatorius – prof. Rimantas Rudzkis.

Konferencija vyks Vilniuje „Dainavos“ konferencijų centre (A. Vienuolio g.4). Su konferencijos programa galima susipažinti čia.

Tai jau antroji DNB banko inicijuojama Lietuvos agroverslo konferencija – pernai Kaune vykęs renginys sulaukė didelio agroverslo atstovų susidomėjimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.