Referendumo dėl lito išsaugojimo iniciatoriai pateikė dokumentus

Lietuva eurą ketina įsivesti 2015 metais.

Kad referendumas būtų surengtas, iniciatoriai turi surinkti ne mažiau kaip 300 tūkst. rinkimų teisę turinčių piliečių parašų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kad referendumas būtų surengtas, iniciatoriai turi surinkti ne mažiau kaip 300 tūkst. rinkimų teisę turinčių piliečių parašų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 21, 2014, 6:06 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:28 AM

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas BNS informavo, kad iniciatyvinė grupė kol kas nėra įregistruota, tai gali būti padaryta po mėnesio ar pusantro.

„Jie nori pasinaudoti galimybe kreiptis į Seimo teisininkus, kad šie parengtų išvadas dėl jų išankstinių siūlymų (Konstitucijos pataisų, dėl kurių referendume reiktų pasisakyti - BNS), aptars su jais galutinį teksto variantą ir jeigu abi pusės susitars, jį atneš mums“, - teigė Z.Vaigauskas.

VRK, gavusi dokumentą, jį perduos įvertinti Teisingumo ministerijai, Vilniaus ir Mykolo Riomerio universitetams.

„Gausime paskutinius atsiliepimus ir tada kviesime iniciatyvinę grupę ir ji bus užregistruota“, - sakė Z.Vaigauskas.

Iniciatyvinė grupė siūlo keisti Konstituciją, kad Lietuvoje nacionalinė valiuta būtų tik litas, o pinigų emisiją galėtų atlikti tik Lietuvos bankas. Iniciatoriai taip pat siūlo Konstitucijoje numatyti, kad sprendimas pakeisti nacionalinę valiuta kitais pinigais galėtų būti priimtas tik privalomuoju referendumu.

Tarp iniciatyvinės grupės narių yra Nepriklausomybės akto signatarai Romualdas Ozolas ir ekonomistas Audrius Rudys, verslininkas Gintaras Jonas Aleknavičius, rašytoja Erika Drungytė, istorikas, Tautininkų Sąjungos pirmininkas Julius Panka ir kiti.

Kad referendumas būtų surengtas, iniciatoriai turi surinkti ne mažiau kaip 300 tūkst. rinkimų teisę turinčių piliečių parašų.

Lietuva eurą ketina įsivesti 2015 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.