Žaliojo tilto skulptūrų remontininkų paieškos kol kas sustojo

Vilniaus savivaldybės skelbtiems

Žaliojo tilto skulptūros, ant kurių matomi sovietiniai simboliai, oficialiai yra saugomas kultūros paveldo objektas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Žaliojo tilto skulptūros, ant kurių matomi sovietiniai simboliai, oficialiai yra saugomas kultūros paveldo objektas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 21, 2014, 11:29 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:49 AM

„Konkursas neįvyko, nes iki vasario 18 d. nebuvo pateiktas nė vienas pasiūlymas. Šiuo metu sprendimas, ar bus skelbiamas naujas pasiūlymas, nėra priimtas“, - teigė Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento direktorius Virginijus Pauža. Jo komentarą BNS perdavė savivaldybės Viešųjų ryšių skyrius.

Rangovų, kurie suremontuotų skulptūras su sovietiniais simboliais, savivaldybė pradėjo ieškoti dar 2013 metų vasarą. Rugpjūtį paskelbtas konkursas buvo pratęstas penkis kartus, tačiau vienintelis gautas pasiūlymas buvo atmestas, nes buvo pateiktas netinkamai.

Gruodį buvo paskelbtas naujas konkursas, paraiškų teikimo terminas taip pat buvo kelis kartu pratęstas.

„Jei iškiltų poreikis likviduoti avarinę skulptūrų būklę, būtinus darbus atliks Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento specialistai“, - nurodė V.Pauža.

Žaliojo tilto skulptūros, ant kurių matomi sovietiniai simboliai, oficialiai yra saugomas kultūros paveldo objektas. Vienoje iš skulptūrų, karių laikomos vėliavos smaigalyje, vaizduojamas sovietinis simbolis kūjis su pjautuvu.

Dabartinio Žaliojo tilto projektą parengė tuometinio Leningrado projektavimo institutas „Projektstalkonstrukcija“, tiltą pastatė rusų kariuomenės inžinerinis dalinys. 1952 metais tiltas papuoštas keturiomis kareivio, darbininkų, valstiečių ir studentų skulptūromis.

Kritikai sako, kad skulptūros yra sovietinės propagandos dalis ir žeidžia žmones, kovojusius už Lietuvos išsivadavimą iš sovietų okupacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.