Krašto apsaugos ministras J.Olekas lankosi Japonijoje

Sekmadienį į Japonijos sostinę Tokiją oficialaus vizito atvykęs krašto apsaugos ministras Juozas OLekas vizitą pradėjo nuo apsilankymo Tokijo maratone, kurioje įrengta ir Lietuvą pristatanti palapinė. Ministras susirinkusiems maratono dalyviams ir svečiams pristatė Lietuvos nacionalinius patiekalus ir pats ragavo japonų pagamintų lietuviškų valgių.

J.Olekas apžiūrėjo Japonijos ir Lietuvos mainų centro palapinę.<br>Majoro Rolando Putniko nuotr.
J.Olekas apžiūrėjo Japonijos ir Lietuvos mainų centro palapinę.<br>Majoro Rolando Putniko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 23, 2014, 6:07 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 12:22 AM

Palapinę įsteigė Japonijos ir Lietuvos mainų centras, kuriame vizito metu planuoja apsilankyti krašto apsaugos ministras.

Vizito metu krašto apsaugos ministras J.Olekas susitiks su Japonijos gynybos ministru Itsunori Odonera. Ministrai aptars svarbiausias gynybos ir saugumo aktualijas, situaciją regionuose, bendradarbiavimo plėtojimo galimybes.

Taip pat suplanuotas krašto apsaugos ministro susitikimas su Užsienio reikalų ministerijos viceministru Nobuo Kishi, apsilankymas Osakos universitete, Nacionaliniame gynybos studijų institute. Be to, ministras taip pat susitiks su Japonijos ir Lietuvos draugystės asociacijos atstovais.

J.Olekas, kaip Seimo tarpparlamentinių ryšių su Japonija narys, susitiks ir su Japonijos ir Lietuvos parlamentinės draugystės grupės pirmininku Hirofumi Nakasone.

Lietuvos ir Japonijos bendradarbiavimas gynybos srityje labiausiai buvo matomas, kai Lietuva vadovavo NATO tarptautinių saugumo paramos pajėgų Afganistano Goro provincijos atkūrimo grupei. Jos veikloje kaip šalis donorė įgyvendinant vystomojo bendradarbiavimo projektus itin aktyviai dalyvavo ir Japonija.

Japonija per visą paramos laikotarpį nuo 2009 metų iki Goro provincijos atkūrimo grupės veiklos pabaigos 2013 m. rudenį Goro provincijoje finansavo projektų už 122,2 mln. litų. Už šias lėšas buvo statomos mokyklos, rekonstruojamos ligoninės, tiesiami keliai, kt. Japonijos biuras veikė Lietuvos karių stovykloje Čagčarane.

Šis Lietuvos ir Japonijos bendradarbiavimas Afganistano Goro provincijoje buvo labai svarbus tolesnei provincijos ekonominei bei socialinei plėtrai, žmonių gerovei ir saugumui užtikrinti. Lietuva Goro provincijos atkūrimo grupei vadovavo nuo 2005 m. birželio iki 2013 m. rudens.

Į Lietuvą krašto apsaugos ministras J.Olekas grįš kovo 1 dieną. Tai pirmasis oficialus Lietuvos krašto apsaugos ministro vizitas Japonijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.