Kandidatai į prezidentus apie skurdo Lietuvą: kaip išsikapstyti?

Kas penktas Lietuvos pilietis gyvena žemiau skurdo ribos. Prasčiau už mus Europos Sąjungoje atrodo tik bulgarai, rumunai bei iš krizės sunkiai brendantys ispanai ir graikai. Badauja beveik Kauno miesto dydžio gyventojų skaičius ir dažniausiai tai yra vienišos motinos ir jų vaikai.

A.Zuokas ir B.Ropė.<br>Fotomontažas
A.Zuokas ir B.Ropė.<br>Fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-24 11:26, atnaujinta 2018-02-16 00:06

„Nuoga tiesa“ klausia: kaip išsikapstyti iš skurdo? Ir į šį klausimą bandys atsakyti ne bet kas, o dviejų miestų merai: Artūras Zuokas, vadovaujantis Vilniui, ir ilgametis Ignalinos rajono meras Bronis Ropė. Abu jie – kandidatai į Lietuvos prezidentus. Ar jie gali mums duoti vilties, kad gyvensime geriau, kad mūsų vaikai į mokyklas eis trokšdami gauti žinių, o ne nemokamai pavalgyti?

Nacionalinio mamų sambūrio atstovė Rasa Žemaitė mano, kad prezidentas turėtų būti tas žmogus, kuriam labiausiai rūpi šalies gyventojų gerovė.

„Kandidatai į prezidentus labai dažnai mėgsta fotografuotis vaikų apsuptyje ir tai naudoti viešųjų ryšių akcijoms. Ir jei jie vaikus naudoja viešindamiesi, turėtų nepamiršti, kad nemaža dalis jų skursta. Iki šiol nei vieno prezidento veikloje nebuvo skiriama pakankamai dėmesio skurdo mažinimui. Žinoma, tai nėra svarbiausia šalies vadovo veiklos sritis, bet jis bent turėtų skatinti visus politikus užsiimti tuo, kad to skurdo būtų mažiau“, - sako R.Žemaitė.

O ką apie tai mano patys kandidatai? Laukia rimti debatai, kuriems A.Zuokas ir B.Ropė rimtai ruošėsi. Jiems į pagalbą stos po dešimt šalininkų, iš anksto paruoštų klausimų atakomis bandysiančių atskleisti oponento silpnąsias vietas.

Artėjant prezidento rinkimams „Nuoga tiesa“ rengs kandidatų debatus socialinėmis temomis kas antrą pirmadienį. Pirmieji debatai - jau šį vakarą 21 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Klausimas balsavimui: kuris kandidatas sugebėtų pažaboti skurdą?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.